NamePros prodáno

Jedno z největších zahraničních fór o doménách Namepros.com bylo prodáno společnosti, která stojí za projektem Bodis.com. Šušká se o ceně 200K – 300K USD.

Namepros má přes 184K členů, 718K vláken a 4,1M postů. V google je indexováno přes 919K stránek. Jako jedno z mála fór má opravdu funkční měnu na minitransakce. Není problém jí směnit za USD, takže by se dalo říct, že má opravdu reálnou hodnotu.

Stylem by se dalo asi nejlépe přirovnat k Webfair. Neobsahuje žádný aukční systém, každý se tam stará o svůj prodej sám. Můžete dražit jednu nebo více domén. Když se nedaří prodávat snížit cenu, anebo přidat bonus. Rozhodně doporučuji projít aukce a sledovat techniky prodeje. Za pár hodin můžete načerpat nějaké to know how, které se dá uplatnit i u nás. Komunita je hodně v pohodě. Není problém se na něco zeptat a dostat odpověď. Velice oblíbená je kategorie s ohodnocením domén. U nás se hodně lidí podobným postům vyhýbá, popřípadě píše nesmysly, které odradí. Přitom s komentářů se často dá vyčíst nějaké to know how. Asi jí založím na minifóru. :)

Prodej zaběhnutých diskuzních fór je celkem vzácný. Ačkoliv jsou náklady, jak provozní, tak časové, poměrně velké (zvláště rozjezd), prostě se to vyplatí. Zisky z reklam nejsou nejmenší. Zvláště pokud si umíte říct o pořádnou cenu. Pokud si pamatujete na starý webtrh, tak halfsquare (236×60) stál 17K a všechny 4 byly prodané. Mimo tyto reklamní plochy tam byly ještě další. Když jsem to počítal v jednom vlákně tak to vycházelo 103K/měsíc. Skutečná cena ale není známá. Určitě si zájemce vyjednal nějakou tu slevu.

Pamatujete na prodej Webfair? Poté co se na majitele provalil nějaký podvod na webtrhu, rozhodl se fórum dát do aukce. Bin nastavil na 40K. Tuším do 24 hodin bylo fórum prodáno. Tehdy se také diskutovalo o tom, jestli to nebylo moc. Přiznám se, že jsem o tom binu uvažoval, ale předstihl mě Honza ze subregu.

Zdroj


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “NamePros prodáno”

  1. Hmmm, tak to bych teda čekal větší cenu…Nezdá se mi to tolik…

  2. tiez som cakal vysiu ciastku , ale kto vie ako to presne je ale ako pises +- to vychadza..

  3. Drago dovolím si offtopic protože tě nechci otravovat přes mejl:

    1) když mi chodí lidé z (Odkaz z jiné stránky (jiné stránky než vyhledávače – AWSTAT)http://www.facebook.com/plugins/like.php tak to znamená že asi plugin pro fejs dělá svůj účel?

    2) Tam kde teď sem je bloklej FB. Máš tu i FB share/like nebo jen google / tweet? Případně, jak se jmenuje ten plugin.. Díky :)

    1. Tomáš:
      1.) nevím já to řeším jen přes GWT a tam mi to příchody z FB hlásí hromadně.
      2.) Tady mám twitter tlačítko vložené přímo do šablony, na cn130.com i jinde používám Twitter Facebook Social Share plugin, zvládá FB, TW, G+ a ještě něco co mám vypnuté :)

  4. Škodat žes to Drago nevzal.
    Myslím že by to pod tebou určitě tak neupadlo a hlavně bys už teď měl mě tu částku dávno zpět.

  5. Bodis.com, v češtině, ale takové srandovní. Raději to snad mít anglicky, než překládat doslova.

  6. Matt na namepros zacinal, a cely uspech bodisu je tak nejak od zaciatku spojeny s namepros, takze myslim ze forum nekupil len tak hocikto, Matt je fajn chalan a je pravda ze Ron Jackson mal poslednou dobou dost problemy s udrzanim namepros v chode (mozno spominate na rozsiahly ddos ktory forum odstavil hadam na 2-3 dni) takze foru by to malo len pomoct, zvlast ked jeho novy majitel ho nekupoval kvoli zisku ktory generuje, a registracia ma zostat nadalej volna.

Comments are closed.