Konec adfoxu?

PadajiciCenaPrávě jsem si přečetl Ahydův příspěvek o možném brzkém konci Adfoxu. Zároveň zmiňuje i možný pád eTarget. Detaily si můžete přečíst přímo na jeho blogu.

Co ale pád dvou PPC systémů přinese drobným webmástrům, který jej využívají k monetizaci svých stránek anebo k vydělávání? Na snadě je nasadit adsense. Přechod inzerentů by mohl zvednout cenu za klik, ale zároveň přejde i mnoho webmástrů. I když aby jsem řekl pravdu tak dnes všichni webmástři dávají přednost Adsense, pokud se nejedná o specifický obsah, který Adsense nemusí (například alkohol) nebo nemají ban. Teoreticky by tedy přechod inzerentů k Adsense mohl zvednout cenu některých českých keywordů (přijde víc lidí co chtějí inzerovat než zobrazovat).

Anebo v dobách úpadku PPC v Čechách snad přijde nový hráč? Asi nejvíce se nabízí právě sklik, který jede v testovacím provozu. Přeci jen zázemí i možnost propagace má. Takže duel seznam vs google na všech frontách včetně PPC?

Že by přišel někdo úplně cizí se mi moc věřit nechce. Přeci jen na pořádné rozjetí systému je nutné mít pořádný balík peněz a silné hráče na trhu, kteří zabezpečí i v době krize odbyt reklamních ploch. Ani tisíc malých webmástrů se nemůže rovnat velkým hráčům, kteří provozují weby s miliony impresí za den. Takové je nutné mít za sebou, při rozjíždění velkých projektů. Moc nevěřím, že by systém zaměřený na malé a střední weby dokázal v oblasti PPC tvořit slušný zisk. Majitel by navíc musel nasypat do propagace velký balík peněz, aby sehnal dostatečné množství webmástrů. Musel by být připravený být i několik měsíců ve ztrátě. Nevím jestli se zde, hlavně v době krize někdo najde.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Konec adfoxu?”

  1. Nabízí se snad ještě Mafra, která nedávno investovala do IT tradingu a jeho TakeITu. Navíc, pokud skončí eTarget, tak jej za něco bude chtít vyměnit.

  2. Dobry den. Chapu, ze prispevek na blogu Ahyda by asi zajimavy, ale AdFox jede a pojede normalne dal. Myslim, ze cim vice hracu, tim pro vas asi lepe, ne?

  3. Petr Kapalin: adfox je super. Hlavně díky tolerantní politice. U adsense mi neprošel například web jakseozrat.info a přitom se jedná jen o zábavu, kde se alkohol opravdu nepropaguje (resp. většina pokusu končí smrtí na otravu alkoholem).

    V podstatě jde jen o komentář k Ahydovu příspěvku a teoretické situace co by se pak stalo.

Comments are closed.