Jaké změny nás čekají na Twitter

Velká revoluce, v podobě zvýšení limitu počtu znaků na 10 tisíc u tweetů, nakonec nebude. Naštěstí. Dlouhé pročítání či spíše ignorování textů stačí na Facebook, kde už si bez zvýraznění příspěvku v podobě obrázků pomalu ani neškrtnete. Místo toho se dočkáme několika menších změn či spíše vylepšení. Prozatím není známé přesné datum, ale změny budou platit pro všechny ať už používají aplikaci anebo přistupují přes prohlížeč.

Limit 140 zůstává ale …

Tweet má pevnou délku 140 znaků. Toto podivné omezující pravidlo, vycházející z SMS, dostalo Twitter tam kde dnes je. Jistě občas překáží a člověk musí opravdu zapojit tvůrčího ducha, aby vše potřebné nacpal do tohoto limitu. Ale funguje to. Každý musí být stručný a napsat jen to podstatné :)

Nově se do tohoto limitu nebudou započítávat multimédia. Obrázek či video mohlo zabrat až 24 znaků, což je něco přes 17 % z celkové délky. To potěší určitě inzerenty, kteří často pro zvýraznění tweetu přidávají různá multimédia.

Dlouho se spekulovalo zdali z limitu Twitter odstraní i odkazy. Prozatím se tak nestalo a zřejmě v brzké době ani nestane. Údajně by to mohlo vést k zvýšení množství tweetů s velkým množství odkazů.

Pokud někomu odpovídáte na tweet začínáte jeho jménem respektive názvem jeho účtu. Nově se odpověď na tweet nebude započítávat do limitu. To by mělo platit u pokud odpovídáte více lidem naráz ať jsou jejich jména kdekoliv v tweetu. Základem bude kliknout na odpovědět. Sami uznáte, že například při třech lidech už na tu odpověď moc prostoru není. Jaký však bude limit na počet lidí v odpovědi prozatím není známo.

Polosoukromé tweety zmizí

Když začnete tweet názvem někoho účtu, tak jej uvidí jen on. Je to taková polosoukromá komunikace, protože tweet je samozřejmě přístupný všem, jen jej ostatní nevidí. V připravovaných změnách se toto ruší. Tweety uvidí každý, takže konverzace mezi dvěma lidmi budete moct lépe sledovat. Mimochodem dříve to tak už fungovalo, jen to Twitter před nějakou dobou zrušil.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Jaké změny nás čekají na Twitter”

  1. To zmizení „polosoukromých tweetů“ je myslím špatný krok. Hrozně to zaplevelí timeline a budou vidět nějaké pochybné konverzace, které se navíc ještě kvůli aktivitě budou posouvat nahoru. Ten současný systém, kdy sleduji konverzaci pouze v případě, že followuji oba účastníky mi přišel dobrý. Škoda.

Comments are closed.