Nové domény prvního řádu poprvé v mínusu

Nové domény prvního řádu čekal další milník – 5 milionů registrací. Nejblíže mu byly 2. dubna 2015, kdy chybělo “jen” 99.732 kousků. Další den se ale začal vzdalovat. Poprvé totiž jejich počet začal klesat. Nastal totiž čas vymazávání expirovaných domén z registru. Počet nových registrací nebyl dostatečný, aby propad alespoň vynuloval. Celkem jich za jeden den ubylo 1.901.

nTLD-pokles-20150403

Nejvíce ubylo domén .guru, kterých během jednoho dne zmizelo z registru 1.341. Což je zhruba 1,59 procent z jejich celkového počtu. Nemusí to ale znamenat, že doména je propadák. Jednalo se o nové domény, spousta lidí si chtělo pojistit značku. Uvidíme jak si povede dneska.

nTLD-guru-pokles-20150403

U ostatních domén nějaké větší ztráty v tomto období nebyly. Většinou desítky, maximálně stovky. Naopak je zde spousta nových registrací. Zajímavé bude jak se vypořádá s expirovanými doménami XYZ.COM LLC, které jich stovky tisíc rozdali majitelům .com domén zdarma.

Co se týká hranice pěti milionů, tak ta dříve anebo později padne a nebude poslední. Jakmile začnou velké značky prodávat anebo dokonce rozdávat domény, tak tu budou stovky tisíc nových domén létat každý týden. Například z domény .app určitě dokáže Google udělat něco velkého, když za ní dal 25 milionů USD.

Zdroj


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Nové domény prvního řádu poprvé v mínusu”

  1. Ten nárast bude teraz asi trochu pomalší ako predtým, lebo každý deň expirujú nejake domeny ale rásť to bude stále a možno sa nejaká domena aj uchytí a bude sa registrovať napr. aj v stovkách tisíc domien. Horúcim kandidatom môže byť tá .app

Comments are closed.