Zajímavá rozbalovací forma reklam na AdSense

AdSense zkouší pořád nové formy reklam. Od klasického zobrazování reklamních bannerů a pár řádků textu se přesunul k interaktivním plochám. V některých případech se nestačíte divit, co s vám to zobrazuje na webu. Je pravda, že občas to možná zajde trochu daleko a stojí za to zvážit vypnutí třeba popup oken. Dneska jsem vám chtěl ukázat ale něco jiného.

Včera jsem našel celkem hezkou rozbalovací formu reklam. Už jsem se s nimi setkal dříve a líbila se mi, jenomže to jednalo o reklamu vertikální, kdy byly inzeráty naskládané vedle sebe. V tomto případě byla reklama naskládaná nad sebou horizontálně.

Tato forma reklamy může velmi hezky zapadat do koncepce stránky.
Tato forma reklamy může velmi hezky zapadat do koncepce stránky.

Má hned několik výhod. Pokud jí nasadíte na místo, kde se běžně přejíždí myší, tak jí návštěvník nemá šanci přehlédnout. Pozvolné odkrývání reklam je velmi hezky udělané a celkem zábavné. Měl jsem tendence několikrát různou rychlostí přes reklamní plochu přejet a sledovat jak reaguje. Dále je na reklamní ploše celkem deset reklam. Což je největší počet jaký jsem prozatím viděl.

Může nahradit odkazy?

Z dob MFA mám poměrně dobré zkušenosti s odkazovou lištou. Ta funguje sice stále, protože se netváří jako reklama a lidé na ní klikají náhodně, což se občas podepíše i na ceně za proklik (CPC). Alespoň u CPC menší. Pokud by se touto formou zachovalo CR (procento prokliků) ale zvedlo CPC vůbec by mi to nevadilo.

Na druhou stranu asi si nebudeme moct tento druh formátu zvolit, což je škoda.

Jedna chyba na závěr

Ještě jsem se s vámi chtěl na závěr podělit o jednu zkušenost. Na reklamních plochách nejen u mě jsem začal vídat reklamy se zaoblenými rohy. Problém je, že zbytek výplně do obdélníku je světle žlutou barvou, která se defaultně zobrazuje po čerstvé instalaci kódu. Nepomáhá na to ani změnit podklad pro případ, že AdSense nemá vhodnou reklamu.

chyba-adsense


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “Zajímavá rozbalovací forma reklam na AdSense”

  1. Ta žlutá barva se dá odstranit přes CSS, dělal jsem to na jednom svém webu, kde se mi zobrazovaly reklamy s průhledným pozadím a za nimi tahle hnusná barva.
    Měla by to být třída “ins” a barva té žluté je #fff9c0. Popřípadě si to najdi přes Firebug (nebo podobný nástroj) anebo pogoogli.

  2. Jedy pozor na to, ovlivňovat způsob zobrazení AdSense pomocí CSS nebo čhokoliv jiného je nejspíš porušení pravidel AdSense.

    1. AdSense přímo v rozhraní umožňuje stylování kódů pomocí CSS, takže si nemyslím, že zrovna tenhle zásah, který je vyloženě kosmetický, by mohl způsobit nějaké problémy.

Comments are closed.