Za jak dlouho se dozvím zda je web výdělečný?

Za jak dlouho se dozvím zda je web výdělečný?

Takto zní nadpis vlákna, které se objevilo na Webtrhu. Říkám si, že po delší době zase odpovím a možná přihodím i nějaký odkaz na některý z článků, přeci jen pokud máte šanci někam dát odkaz tak nesmíte váhat a udělat to. Jenomže při sumarizování myšlenkových pochodů mi došlo, že to ve skutečnosti je zajímavá otázka. Ne kvůli odpovědi, ale kvůli pohledu na věc. V podstatě odděluje začátečníky a ty co už vidí potenciál.

Začátečník

Kdy se dozví začátečník, že je web výdělečný? Jak někdo zmínil na začátku vlákna, teprve až mu dorazí peníze na účet. Prostě si musí projít celým procesem od založení webu, vytvářením obsahu (realizace), monetizace až po vyplacení provize. Jinak se prostě nedozví, že web vydělává peníze.

Pokročilý

Všemi stádii si už prošel. Takže je schopný odhadnout jak fungují. Například už víte, že daný systém monetizace opravdu platí peníze a jakou formou. Není tak třeba si trápit hlavu s vyplacením provize. A věřte že spousta začátečníků dokáže být hodně zmatených, když jim jejich chlebodárce nevyplatí peníze hned, a to poslali  fakturu se splatností 7 dní.

Jednoduše už víte jak co zhruba funguje a předvídáte, co je potřeba zlepšit, aby to něco udělalo. Samozřejmě nejste věštec, takže si nedokážete spočítat kolik vám třeba intenzivní linkbuilding přinese link juice. Jen víte, že by to mělo pomoct.

Pokročilejší uživatel ví, že je jeho web výdělečný. I když občas má problém si přiznat že není a pak jej stejně živí :)

Ti zkušenější

A jak poznají ti zkušenější, že je web výdělečný? To už se naučili jako pokročilí. Zkušenost je spíše o tom vidět v něčem nejen peníze na základě předchozích zkušeností. Většina lidí už si na této úrovni jde stejně svou vlastní cestou a nedívají se na to, co říká okolí. Ranky, zpětné odkazy, množství obsahu, CPT, složení návštěvnosti, doména každý to má trochu jinak. Toliko špatně nadužívané slovíčko potenciál začne dávat smysl teprve na ranku “ti zkušenější”.

Závěr

Možná to zní jako klišé, ale chce to makat a učit se nové věci :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Za jak dlouho se dozvím zda je web výdělečný?”

  1. Problém u nováčka může být to, že si vybere výdělečnou niku, ale neodhadne jak velká je konkurence v jeho této nice. Takže se mu výdělky oddálí a mnoho lidí to dřív vzdá.

  2. Dle mého skromného názoru, web začne vydělávat ve chvíli kdy výdělek webu přesáhne prostředky vynaložené na jeho správu. Nejčastějším způsobem monetizace je stejně PPC a aiffil u kterého lze vcelku jednoduše zjistit přesnou částku, jakou web vydělal.

  3. či je web výdelečný? to sa dozviete jednoducho. na konci mesiaca si od príjmov odrátate náklady a ak výsledok bude kladný tak je výdelečný. ale otázkou je komu kolko stačí aby web zarobil. či to je 10€/mesiac alebo 1000€/mesiac to je už INDIVIDUáLNE.

  4. já si založil tenhle web http://historky.doevil.cz/ vydělává mi 3kč za měsíc, neměl jsem čas na linkbuilding, prostě na nic (škola mě bohužel dost zaměstnává), je to víceméně takovej experiment, takže co s tim ? Nikomu samozřejmě nechci platit za linkbuilding ani za SEO, protože bych se nic nenaučil, zbývá otázka jak teda na to ?

  5. Mám pocit, že po prečítaní článku a komentárov konkrétnu odpoveď neviem..nakoľko som tiež nováčik, ale zhodujem sa s tým, že podstatné je vydržať :)

Comments are closed.