Google street view na velbloudovi

Některé propagační akce se fakt povedou. Po delší době mě zaujala ta od Google Explore Liwa, která propaguje Google Maps, respektive její rozšíření Google street view. Všichni známe auta, která pravidelně projíždí městy se speciálním zařízením na střeše a na určitých místech pořizují snímky, z kterých se pak poskládá interaktivní mapa cesty. Tentokrát se Google rozhodl dát zařízení na velblouda.

Virtuálně na zádech velblouda Raffia můžete projít kolem oázy Liwa. Sice jej není vidět, protože byl ze záběrů vymazaný, ale na některých uvidíte jeho stín. Oficiálně začalo focení v 6 hodin ráno místního času, kdy se Raffia a jeho průvodce vydali na cestu. Tento čas byl zvolen údajně z důvodu, že je nejlépe v dané lokalitě vidět.

Raffia je mimochodem první zvíře, které kdy na sobě mělo technologie pro získávání záběrů Google street view. Trasu si můžete projít na této adrese.

Osobně celou akci vidím spíše jako propagaci projektu Google street view, ostatně tato akce přitáhla poměrně hodně pozornosti. Další budou pokračovat. Plánují se další projekty. Google se chce zaměřit zvláště na místa s historickou hodnotou. Interaktivní mapa celého světa by určitě byla fajn. Google street view má celkem velký potenciál a jsou lidé, kteří jej umí pořádně využít. V červenci jsem psal o stránce, která mapovala domy bohatých lidí. Ale věřím, že by se na tom dal postavit i serióznější projekt.

Závěr

Rozhodně Google v podobných aktivitách fandím. Člověk si alespoň virtuálně projde místa, kam by se jednou mohl podívat. Třeba až bude mít čas :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Google street view na velbloudovi”

  1. Človek si môže takto prejsť miesta, ktoré má v pláne navštíviť a pohľadať ubytovanie, parkovisko, zistiť si prístup v niektorých letoviskách a podobne. Alebo po dovolenek spolu s fotografiami ukázať kolegom v práci najkrajšie a najzaujíamvejšie miesta svojho dovolenkového pobytu. Pretože fotografie sú krásne, ale video ukážky lepšie.

Comments are closed.