Twitter Analytics

Tak koukám, že už konečně Twitter zpřístupnil všem svůj analytics. Jakési měření návštěvnosti vašeho Twitter profilu. Samozřejmě to není jen tak, že jej odteď můžete používat. Nedávno totiž byla Česká Republika přidána mezi země, které mohou na Twitter oficiálně inzerovat, ovšem ve výběru zatím není. Do této doby se to muselo obcházet přes různé agentury anebo využít služby třetích stran jako je například Pay4T.cz.

Aktivace

Twitter analytics najdete na adrese analytics.twitter.com. Pokud používáte starší nastavení, které jste ještě neaktualizovali, budete se muset proklikat přes pár formulářů a vše aktivovat. Stalo se mi to ale jen u profilu @404m_com, který mám od roku 2012. Novější už to nepotřebovaly.

Pro přístup do sekce Tweet activity je potřeba registrovat se do Twitter Ads. Ovšem čeština zatím na výběr není. Navíc i když to obejdete, tak stejně nic neuvidíte. Tweet activity jsou totiž vidět až u tweetů napsaných po aktivaci. :/

Problém budete mít i pokud používáte rozšíření prohlížeče na blokování reklam a některé lišty. Twitter analytics se vám odmítne spustit.

Tweet activity

Jakmile je uvidíte budete nadšení. Vše je přehledné i pokud se sociálními sítěmi nemáte moc zkušeností. Vrchní části dominuje sloupcový graf s aktivitou za posledních 28 dní na kterým je celkový počet impresí a procentuální porovnání s předchozím 28 denním obdobím.

Pod grafem se nachází vaše tweety ve zpětném chronologickém pořadí. U každého máte počet impresí, počet interakcí (kliky, favorite, retweet, odpovědi atd.) a procentuální poměr počtu interakcí k impresím. Máte možnost přepínat mezi Tweety, Tweety + reakce a placenými tweety. Spíše by se mi ale líbilo kouknout buď na jedno anebo na druhé.

Napravo od přehledu tweetů jsou malé grafy celkového počtu interakcí (Engagements), počtu kliknutí, retweetů, favorite a odpovědí.

twitter-analytics-01

Řeknu vám je to pěkně návykové a člověk procházením zřejmě v budoucnu stráví celkem dost času. :)

Followers

V části Followers získáte přehled o tom, kdo vás vlastně sleduje. Odkud jsou, jaké mají zájmy, co jsou zač a také koho sledují. Velmi zajímavá data. Sice zřejmě moc nepřekvapí, pokud píšete pouze o jednom odvětví, ale případným inzerentům se mohou hodit :)

twitter-analytics-02

Jednotlivé části grafu jsou aktivní a když na ně najedete, tak se zobrazí čísla.

Twitter cards

Poslední části jsou Twitter cards. Bohužel je nepoužívám, takže vám nemohu nic zajímavého o nich napsat. Teď toho celkem lituju, protože jsem mohl mít krásný přehled, kde se co píše o tom co píšu :)

Závěr

Tak co na nové Twitter analytics říkáte? Mě osobně pomohou zjistit, co zajímá lidi, kteří čtou mé tweety. Bude to asi nějakou dobu trvat než data pečlivě projdu, ale určitě se to vyplatí.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Twitter Analytics”

  1. Právě si nyní myslím, že tím že tuto analytiku dal Twitter všem a zadarmo tak mnohé agentury zapláčou.

Comments are closed.