Yahoo! předběhlo v červenci Google v US návštěvnosti

neutral-poker-face-2Něco se děje. Google minulý měsíc dostal v návštěvnosti na zadek od Yahoo! Tedy alespoň podle měření ComScore. Podle mnohých mrtvá služba měla za červenec 196,6 milionu US UIP, Google oproti tomu 192,3 milionů US UIP. Takováto situace nenastala od května 2011.

Yahoo! nasbíral bodíky na díky hrám, emailům a realitám. Do návštěvnosti nebyla započtená služba Tumblr, kterou společnost získala tento rok za 1,1 miliardy dolarů.

Jen pro zajímavost v TOP 5 jsou dále služby Microsoft, Facebook a AOL.

V nejtěžších chvílích se do čela Yahoo! postavila  Marissa Mayer. Časopis Fortune jí řadí jako 14tou nejmocnější podnikatelku Ameriky za rok 2012, Forbes jí dal číslo 32 ve světovém žebříčku. Právě ona stála za akvizicí služby Tumblr. Nutno podotknout že od jejího nástupu 16. července 2012 se akcie Yahoo! vyšplhali z 15,65 USD na současných 27,91 USD. Mezi další změny o které se zasadila je změna domovské stránky, emailové služby a na Yahoo! velice oblíbené předpovědi počasí.

Asi není třeba připomínat, že USA je pro vyhledávače v podstatě domácí hřiště na kterém musí vyhrávat. Jediné co může Google těšit, je že ComScore nezahrnuje data z mobilních zařízení. Právě zde má nejpoužívanější vyhledávač na světě silnou pozici.

Pro mě osobně není překvapením, že něco otřáslo Google. Ostatně už to není tak “cool” vyhledávač jak býval, ovšem zaskočil mě zrovna Yahoo! Přiznám se, že jsem o něm už delší dobu neslyšel ani nic zajímavého nečetl. No uvidíme do budoucna, přeci jen už to není ani tak o tom kdo má lepší vyhledávání, ale kdo vydělá více peněz a v reklamě se tedy rozhodně přitvrzuje. AdSense za poslední rok přinesl spoustu novinek, které udělaly z nevýrazných přirozených bannerů, řekněme méně přirozené a více výrazné.

Zdroje

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Yahoo! předběhlo v červenci Google v US návštěvnosti”

  1. Nebude to tym, ze Yahoo ma schopnu manazerku?
    Pred nou islo Yahoo do prdele a az ona ho dostala znova do top.
    Cital som o nej viacero informacii a manazerske myslenie ma vazne dobre.
    Gratulujem Yahoo-u. Google potrebuje riadne nakopat do prdele od niekoho, lebo si mysli o sebe vela uz! Len tak dalej, takychto prepleskov ale viac treba! Drzim palce kazdemu kto googlacom rozkope rit!

  2. Konečně někdo Google dává trochu na prdel… Jsem rád, že tomu tak je, alespoň se z té svojí nadvlády trochu vzpamatují a vrátí do reality, nebo je někdo třeba trochu potopí… Bylo by na čase.

  3. Tou manažerkou to určitě je, ale hádej odkud do Yahoo přišla. Ano, z Googlu. Jinak si myslím, že to není až tak o vyhledávání, ale hlavně o službách, jako je email. Ještě nedávno měla většina Ameriky email právě u Yahoo, nevím jak je to dnes. Google drží a asi i bude držet ve vyhledávání takřka světový monopol a jestli je cool nebo ne na to podle mě nemá až tak efekt.

  4. toto je celom dobrý súboj, pretože tieto dve firmy sa budú neustále predbiehať, kto príde na trh s lepšou a kvalitnejšou službou, novinkou a v podstate to bude prospešné pre všetkých

  5. relativně dlouho prodávám i do státu a cca tak rok mam nejčastější domenu zákaznika @comcast.net Nicméně i to yahoo je poměrně dost zastoupené

Comments are closed.