Vytvořme střední třídu affiláku – skoro 52 minut k zamyšlení

determined-feel-like-a-superheroMožná nejzajímavější přednášku na DoD Wedos předvedl František Szabó. Tedy alespoň podle mě. Už jsem jí zmínil v jednom z předchozích blogpostů na 404m. Šlechetná myšlenka naučit lidi vydělávat na affilu 20K až 60K CZK jej drží už nějaký ten pátek. Dokonce na svých stránkách affilblog.cz vydal několikadílný návod jak vytvořit affil stránku, která bude vydělávat nějaké “hezčí” peníze.

Přednáška začala krátkým vysvětlením co je to affil a jak to funguje. Pak následovalo několik postřehů ze života Franty jako affiliate manažera. Upozornil na potřebu informovat se o affiliate programu do kterého chcete vstoupit. Hlavně na co si dát pozor, aby jste zbytečně nevyhodili hodiny času.

Následovaly ukázky jak takové affiliate weby mohou vypadat. No tak trochu se mi rozšířily obzory. Nějak jsem fakt zaspal a zůstal u toho, že se používá klasická reklama (bannery, odkazy, posty) a affiliate stránky. Přitom třeba kupónový portál by na české poměry mohl celkem slušně fungovat. Dále cashback portály, co si budeme povídat, to už je podnikání samo o sobě, které může směle konkurovat slevomatům. No možná trochu silná slova :)

Zajímavé bylo, že naprosto odepsal SEO. To je celkem velký krok, co si budeme povídat. Počítám, že velká většina čtenářů 404m sem chodí právě kvůli němu. Zbylé možnosti získávání návštěv se zde probírá spíše okrajově. Za poslední měsíce sice sociálním sítím věnuju více prostoru, ale i tak to není moc. Navíc se naměřuju spíše na technickou stránku. Mno uvidíme, myslím že by se s tím dalo do budoucna něco udělat.

Poslední část byla věnována Affiliate 2.0 a Affiliate 3.0. Tohle už je tak trochu vyšší dívčí a chce to přijít s opravdu  funkčním konceptem, tedy spíše nápadem jak to správně udělat. Ono přinutit lidi, aby vám tvořili obsah není nic jednoduchého, ale jde to. Vezměme si třeba ČSFD, tam přibývají každý den tuny textů a ještě musíte projít testy, aby jste vůbec mohli přispívat. Neuvěřitelné :)

Závěr

Affiliate používám. Nějakých pár tisíc za měsíc mi to vydělá. Ale po přednášce si připadám jak pračlověk v moderní době. Koukám a netuším jak jsem tolik mohl zaspat :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

11 Replies to “Vytvořme střední třídu affiláku – skoro 52 minut k zamyšlení”

  1. Jj, velmi vydařená přednáška. Za doporučení stojí i SEO přednáška od Jana Linharta.

    Jinak si nejsem jistý, jestli má v CZ podmínkách cashback portál smysl. Kolik by asi musel mít uživatelů, aby se provoz vyplatil a ještě zbylo něco do kapsy :]. Ale třeba někdo má inside info o těch třech čtyřech portálech, co tu jsou…

  2. Domnívám se, že portál se slevovými kupóny již nějakou dobu funguje, ale těžko hodnotit jeho provoz v nepřeberném množství webů nabízejících slevy v podstatě na cokoliv. Pokud jde o SEO, mám pocit, že jde opravdu o šamanství. Princip, jak se dostat do vyhledávačů, jsem zatím nepochopil, ale přiznávám, přistupuji k tomu poněkud nedostatečně badatelsky. ČSFD bezva, ale myslím, že jde zejména o efekt toho, že tu je portál poměrně dlouho, takže jde o takovou historickou devizu, kterou dnes každý bere jako samozřejmost. Proto ta selekce, jež zvyšuje kvalitu…a neříkám, že to je špatně, to určitě ne. No a k závěru…že se určitě spousta lidí těší na to, jaký efekt bude mít cesta z/do prvobytně pospolné společnosti na 404m.com;-)

  3. Tak on u nás jeden funguje již delší dobu – vratnepenize.cz, ale jestli to úplně funguje těžko říct. Hlavní problém vidím, že lidi zapomínají, že by mohli mít nějaký benefit.

  4. táto prednáška z DoD Wedos bola asi najzujímavejšia. To že František odepsal SEO môže mať aj veľmi pozitívný efekt, pretože potom sa nestávate závislými na vyhľadavačoch, hocikedy môže prísť nejaké škaredé zvieratko a ejha dostanete ban a celý biznis bude v háji :)

  5. to dysm.: insider info z pozice dvojky/trojky asi takove, ze do kapsy zbyde poradne jen jednicce, zvlast kdyz je koupil idnes v balicku s akcniceny.cz

  6. Koukal jsem po českém internetu a hledal tzv. “kupónové weby”. Nikoliv slevové servery, ale weby, které nabízejí slevové kupony různých hodnot a přesměrovávají na affiliate odkazy.

    Našel jsem jich několik, některé škaredé, jiné s velmi vydařenou grafikou, ale všechny vypadaly tak nějak “mrtvě”.

    Mám v hlavě projekt, na kterém bych chtěl zapracovat, ale nevím, zda to vůbec má smysl, když vidím, že konkurence asi neprosperuje.

  7. Taky jsem koukal po webech co nabízejí slevové kupóny. Opravdu tady nic funkčního není – navíc mohou i informovat o slevách za email, za FB a dalších. Prostor bude, jen je třeba mít obchodní oddělení a domlouvat slevové kupóny za provize – to myslím tady nikdo nedělá.
    Jinak opravdu přínosná přednáška.

  8. good job FS.

    DJ: seo neni samanstvi. hodne v kostce to je o dvou vecech. o obsahu na webu a jeho uprave diky sematice, html tagach a prolinkovani. a pak hlavne o odkazech a jak to delat se porad meni a pro kazdy vyhledavac plati neco trochu jineho, kazdopadne neni za tim samanstvi, ale logika.

  9. Je jednoduché zaspat dobu, když začneš nějaký e-výdělek považovat za pasivní příjem.

  10. Podla mojho nazoru, by na design a obsah samotnych affiliate webov mali vplyvat predovsetkym ti, co ponukaju moznost predavat svoje produkty skrz affiliate programy. Malo by im zalezat na tom, ako sa ich produkty prezentuju a teda nie na kvantite ale na kvalite, pretoze vacsina z tychto narychlo pozliepanych webikov je naozaj na zaplakanie.
    Je fakt, ze klient si rozmysli, kde co kupi, avsak je naozaj diskutabilne, ci rozsirovanie siete svojich predajcov o zlepencove weby, nie je skor na skodu pri utvarani si dlhodobeho vztahu s klientom.

Comments are closed.