Jak si pohrát s myslí lidí – Remarketing – Jindřich Fáborský

neutral-poker-face-2Jindřich Fáborský mi byl doporučen jako odborník na téma remarketingu, které jsem na DoD Wedos opravdu chtěl. Popravdě jsem byl na jeho přednášku velmi zvědaví. O tématu jsem měl něco nastudováno, ale když se rozjel tak můj obličej nejlépe vystihuje ilustrační obrázek k tomuto článku. Nesestřihané video najdete zde.

Pokud naprosto netušíte co remarketing je doporučuji zkouknout video, než budete pokračovat ve čtení dál.

Na začátku je zmíněna myšlenka, že pomocí remarketingu je možné sdělit zprávu. To je velice výstižné a moc se mi ta myšlenka líbí. Pracujete se skupinou lidí, které potřebujete oslovit na základě toho, co zatím udělali a v momentě kdy se vám to povede, můžete pokračovat dál. Upozornit je, že mají v košíku věci, že když nakoupí ještě dnes dostanou slevu, anebo že vyšlo pokračování jejich oblíbené hry. Dá se s tím dělat opravdu hodně.

Co jsem ale do shlédnutí přednášky netušil, je jak to vlastně všechno působí na psychiku člověka. Jak se vypořádá mysl s tím, že reklamy, které všude vidí jsou stejné, anebo reagují na to co vlastně dělá. Jako příklad byl uveden festival a jeho potenciální návštěvník, který si ještě nekoupil lístek. Vedlejším efektem všude se zobrazujících reklam bylo, že měl pocit jako by reklama byla všude. Taková akce musí být obrovská, přece mají reklamu zaplacenou na každí druhé stránce.

Důležitou informací, která zazněla je, že by jste měli sbírat data pro remarketing alespoň rok dopředu. To je věc s kterou můžete začít a nikdy jí třeba nevyužít. Přeci jen je lépe se pojistit do budoucna. Osobně si myslím, že remarekting se dá využít naprosto k všemu možnému. Tato přednáška mě v tom jen ujistila.

Závěr

Remarketingu se dnes nevyhnete. Už je všude a inzerenti si s námi už teď hrají. Pamatuju si, jak jsem u GoDaddy nedokončil objednávku a pak mě slevové kódy pronásledovaly všude. Přišlo mi to jako úžasná myšlenka. No dneska už to vypadá jako standard.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Jak si pohrát s myslí lidí – Remarketing – Jindřich Fáborský”

  1. Z pohledu marketingového specialisty jde bez pochyby o další z řady zajímavých nástrojů, jak oslovit potenciálního zákazníka. Z pohledu uživatele se jen děsím toho, že např. sháním kufr, projdu deset e-shopů, v jednom nakoupím a zbývajících devět mě bude dalšího půl roku bombardovat bannery, ať si kufr koupím u nich. To bych já osobně považoval za extrémně otravné. Myslím, že podobně ale funguje i Skype, který na základě slov, které používáte, vygenerovává potenciální produkty, jež by vás mohly zaujmout ke koupi. Podobně je na tom snad i Google Chrome. Osobně nemám, ale pár „vtipných“ příhod jsem už slyšel.

  2. na pozretie tejto prednášky som si ešte nenašiel čas ale v blízkej dobe to plánujem skúknuť, niečo podobné používa ja google hľadám niečo na webe napríklad bicykle a následne sa mi na všetkých stránkach, ktoré navštívim zobrazuje cez adsense reklama na bicykle

Comments are closed.