Tak co bude dál?

determined-serious-chiseled-not-okayPrávě mi skončila první část práce spojená s DoD WEDOS 2013. Jsem utahaný, ale to základní je hotové. Tedy akce proběhla, všichni přežili a nic neshořelo. Nějaký zákulisní osobní report napíšu časem na cn130. Teď jsem dopsal nějaké oficiální texty a mám toho dneska už celkem dost.

Konečně jsem se osobně potkal s klukama z Moravi. Jsem moc rád, že přijali pozvání. Předvedli opravdu profesionální přednášku a na workshopy mi chodili úžasné reference. Ty se ale bohužel nenahrávali, což mě opravdu mrzí. Na druhou stranu, kdyby se všechno nahrávalo, tak by pak nikdo nepřijel a všichni to sledovali jen online :)

Co jsem ale chtěl říct. Mám pocit, že jsem tak nějak zaspal. Nemám žádný nový megaprojekt, dokonce ani nic testovacího, čím by jsem se mohl soukromě pochlubit a prodiskutovat to s nimi. Na otázku co teď děláme nového, jsem odpověděl: “Ale zdálo se mi, že mě zabanovali na všech diskuzních fórech a tak jsem si založil vlastní, kde se bavím jen sám se sebou. No a pár dní poté jsem si fakt zaregistroval doménu a to fórum založil.” (Najdete jej kdyžtak na jednom ze čtyř měsíců Uranu). No jo prostě nic extra nového, čemu by jsem věnoval hodiny práce denně a fakt to piplal do extrému.

Druhou ránu mi zasadil Franta s jeho přednáškou Vytvořme střední třídu affiláků. Vzpomněl jsem si totiž na jeden z hlavních důvodů proč vlastně bloguju. 404M.COM, respektive drago je tu od toho, aby pomáhal začínajícím internetovým podnikavcům. Učil jsem je jak začít dělat MFA, jak parkovat domény, jak blogovat a spousty dalších věcí. Díky tomu jsem se také stal moderátorem na Webtrhu. Ne protože jsem znal Martina (osobně jsem jej potkal až na Domain Day 1), ale protože jsem pečlivě odpovídal na stále se opakující dotazy. Schválně si přečtěte první články na cn130. Mělo tam být kompendium znalostí internetového podnikání. V té době mě totiž bavilo na 404M psát aktuality a některé návody se prostě ztrácely.

Hmm takže co teď bude dál? Myslím, že je potřeba po dlouhé době něco dotáhnout do konce a získat zpět to co bylo ztraceno. Například takový Webtrh se měni, otáčí kormidlem, ale drago se měnit tedy nebude. To radši změním internet :)

Ne vážně. Honza Kvasnička na mě udělal super dojem svou přednáškou, kde bylo o a/b testování. Vážně uvažuju že zkusím nějaký ten affil jako reality show. Udělám affil web, pošlu tam trafik a pravidelně budu reportovat jak to funguje. To by se přesně na 404M hodilo.

Anebo můžu zamakat na seopedia.cz. Nedávno se mi tam konečně podařilo rozchodit nahrávání obrázků. Mohl by jsem si dát třeba nějaký snadno splnitelný cíl. Třeba 30 nových anebo aktualizovaných hesel za měsíc.

Až se dám do kupy, půjdu si zaběhnout desítku a popřemýšlím co a jak dál. Pokud by jste mě hledali budu na čtvrtém měsíci Uranu diskutovat s BFU a Ga’s al Rhulem ;)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

13 Replies to “Tak co bude dál?”

  1. Tak je pravda, že pokud nepotřebuješ prachy a stačí ti hrát si, tak testuj, repostuj a bav se… Pokud chceš začít vydělávat, tak je dobré začít na něčem skutečném pracovat, což samozřejmě i sám víš.. Jen je překvapující, že na uvědomění si daného faktu potřebuješ DOD. Je naopak pravdou, že lepší na DOD než vůbec :-)

  2. Drago: Ještě nikdo nenapsal slovo Moravi. :-) Asi cílení na překlepovku a rozšiřování longtailu.

    Škoda že jsem nejel, ale snad se brzy uspořádá nějaký NetSraz v Jižních Čechách.

    Na mě srazy působí dvojsečně. Jednak si uvědomím, jak jsem malý a že nic neumím a pak mě to snad taky trochu posouvá.

  3. ak má niekto dostatočný a stabilný príjem tak potreba vytvárať niečo nové dramatický klesá. Ty Drago si podľa mňa toho dokázal už veľmi veľa teoreticky si možno vyškolil novú triedu internetových marketérov :D

  4. Už som si naplánoval pozrieť všetky prednášky z tohto DOD, tak som zvedavý kedy sa k tomu dostanem. Každopádne by si mohol zase dačo potestovať, myslím, že tvoje testy sú vždy prínosom pre veľa malých podnikateľov ako som aj ja.

  5. O affil seriálu jsem taky přemýšlel a vypadá to, že i František se do toho pustí /aspoň podle jeho posledních komentů na blogu/. Imho není ani tak těžké udělat affil web, spíš ho dobře, efektivně a levně propagovat. Doufám, že si jen pak vyberete nějaké téma, kde nebude vadit když vznikne hodně konkurence :)

  6. ad seopedia: To mas schvalne takmalicke, nebo chyba? ff 21.0 -> cela steranka je divne roztazena, necitelna pismena maji na vysku tak 2 px :)
    No jdu na ty videa z DoD wedosu :)

  7. Tak tak, jak píše Radek :=) Zajímavých českých affil seriálů na českém webu není rozhodně dostatek, jen vybrat to správné téma ;-)

    1. pcdr: takhle se mi to nezobrazuje v žádném z prohlížečů, ale stejně jsem plánoval zvětšit písmo a udělat tam nějaké omezení roztažitelnosti. Tvou připomínku beru na vědomí a otestuju to přes nějakou službu. S mediawiki zatím nemám žádné zkušenosti :)

  8. No jestli si zasekaný v běžných provozních věcech tak se ani nedivím, že nemáš čas rozbíhat něco nového.

  9. Drago, určitě se do toho pusť a zkus affiliate přímo i s testováním. Je to super a člověka to začne opravdu hodně bavit, když má možnost reálně sledovat, jak jeho menší kroky dokáží ovlivnit celý výdělek :)
    Jakmile budeš mít web, napiš, koukneme na něj :) Držím pěsti, aby jsi se k tomu dostal co nejdříve :)

Comments are closed.