RapidSSL – blesková ochrana domén

logo-rapidssl-01 Certifikační autorita RapidSSL je leader na poli levných certifikátů. Vlastní ji společnost GeoTrust. Její filozofie zní v požadavku na rychlé vystavení: objednej – potvrď – instaluj. I když její SSL certifikáty neobsahují žádné rozšířené funkcionality, pro 99,9 % prohlížečů nabízí plně důvěryhodný certifikát za velmi nízké pořizovací náklady (již od 1 Kč denně).

V její nabídce jsou dva certifikáty – RapidSSL a RapidSSL Wildcard pro zabezpečení více domén. Oba certifikáty lze vyřídit 24/7 na počkání.

RapidSSL – bleskové zabezpečení domén

U nejlevnějšího certifikátu od autority RapidSSL se ověřuje pouze doména (Domain Validation), což vede k bleskovému vystavení a ochraně domény již za pár minut. Jde zároveň o tzv. „Low authenticated“ certifikát obsahující informace pouze o doméně, bez jakýchkoliv dalších údajů. To z něj však nedělá žádného „SSL loosera“. Hloubka šifrování je 40-256 bitů, hloubka root certifikátu 2.048 bitů. Je možné ho vyzkoušet na 30 dnů zdarma, a pokud vám bude vyhovovat, můžete ho objednat až na 4 roky a získat RapidSSL Site Seal pečeť.

Jeho uplatnění je prakticky ve všech oblastech vyžadující SSL komunikaci, převážně však v intranetovém použití, interních systémech nebo u menších webových projektů, kde se nevyžaduje ověření společnosti, pro kterou byl SSL certifikát vystaven.

Nejdostupnější hvězdičkový certifikát

RapidSSL Wildcard zabezpečuje nejen hlavní doménu, ale i všechny subdomény určité úrovně na jednom či více serverech. V certifikátu je doména uvedena ve hvězdičkovém tvaru *.nazev-domeny.cz. Informaci o bezpečnosti na www stránkách doporučujeme opět podpořit zobrazením pečetě. Uživatel ihned pozná, že jsou stránky zabezpečené SSL certifikátem.

sslmarket-logo4_mensiDůvěryhodné SSL certifikáty pro vaše domény zajišťuje platinový partner společnosti RapidSSL, www.SSLmarket.cz. Na SSLmarket jsou RapidSSL certifikáty vydávány 24/7, tedy nonstop.

 

Článek komerčním sdělením je, jehož autorem já nejsem.