Investing.com prodáno za 2,45M USD

Tak to vypadá, že největší doménový obchod tohoto roku proběhl někdy koncem listopadu. Za doménu Investing.com zaplatila společnost Fusion Media Ltd 2,45 milionu dolarů. Pokud bychom nebrali v úvahu inflaci, tak by se doména zařadila na 13té místo nejdražších prodaných domén. Na 12tém místě je Social.com, která se minulý rok prodala za 2,6M USD.

Jen pro zajímavost doména byla už jednou prodána v roce 2008 za 1M USD. Takže za 4 roky celkem slušné zhodnocení investice.

Na doméně už teď jede nový portál s finanční tématikou. Měl by sloužit většině investorů a přinášet pravidelné a rychlé informace ze všech odvětví. Společnost věří, že by na doméně mohla vyrůst dokonce jednička na trhu v daném odvětví. Většina informací by měla být zdarma, ovšem ty nejdůkladnější analýzy, které využijí profesionální obchodníci zřejmě budou servírovány v salónku Premium membership. Web by měl být do budoucna přeložen až do 18ti jazykových mutací. Celkem by se na jeho tvorbě mělo podílet 70 zaměstnanců firmy.

Co jsem koukal na Alexa, tak web doslova vystřelil vzhůru. 3 měsíční průměr ukazuje něco přes 500K, ale denní už spadl pod 10K. Z webu se tak za hodně krátkou dobu stane, zřejmě velmi lukrativní místo pro inzerci.

Co se týká českého ekvivalentu asi by to bylo investovaní. I když wikipedie mě přesměrovala z Investing na Investment. Tedy investice. No když to zkrátím, tak z použitelných TLD je volná pouze investovani.biz. Tak kdo by měl zájem může využít.

Zdroje


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Investing.com prodáno za 2,45M USD”

Comments are closed.