Nastal čas spustit podčlánkovou reklamu

Takže podpora Angel Hostingu mi spustila cURL a nic nebrání prodávat reklamu pod články. Sice budu muset doladit některé technické detaily, jako je vzhled budoucí reklamy ale to se podá. Když jsem dneska sepisoval podmínky a skládal dohromady statistiky, napadlo mě, že by se tato příležitost dala využít. Protože pokud bude o podstránkovou reklamu opravdu zájem, bylo by škoda propást šanci.

404m.com má kolem sebe slušnou komunitu, která je lačná po novinkách, informacích, návodech a spousta z vás má vlastní podnikání, které potřebuje propagovat. Pokud by se našlo, ke každému článku dostatek inzerentů, není problém část peněz investovat do dalších článků a rozšíření komunity. Teoreticky by se tak dal nastartovat pěkný růst.

Mno uvažuje se nad tím hezky, ale v reálu to nakonec vždy dopadne jinak, tak uvidíme. Ale jak jsem psal na stránce Podčlánková reklama, opravdu hodlám 2/3 z takto vydělaných peněz reinvestovat.

Prozatím jsem cenu stanovil na 240 CZK (včetně DPH) s maximálním počtem 3 reklam na stránce. Byl by jsem rád, aby inzeráty pokrývaly plochu jako původní čtverec AdSense. Reklama bude ale na rozdíl od něj více zvýrazněna.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

24 Replies to “Nastal čas spustit podčlánkovou reklamu”

  1. Gratuluji ke spuštění, byla to rychlost :-) Jen jednu drobnou poznámku, chtělo by to pro nakupujícího nějakou poznámku o době zobrazení reklamy. Zda je natrvalo či zda jí budeš po nějaké době odstraňovat etc….

  2. a docela bych jako inzerent viděl čísla o nějaké té návštěvnosti (čtenosti jednotlivých článků)

    1. Pod formulářem je odkaz na http://404m.com/podclankova-reklama/ tam je všechno popsané. Některé informace budu muset přesunout i k formuláři to je pravda. Díky za postřeh.
      Statistika jednotlivých článků je celkem na dlouho. Musím to z GA všechno postupně vydolovat (částečná už je připravená). Pohybuje se od 500 do cca 6000.

      Snažil jsem se to napojit nějak automaticky na GA, ale nepovedlo se mi to :/
      https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AvqCueq1TCpidEVmOXExYjI1bm9pX2hLSDlIbExBVEE

  3. Nemáš obavy z toho, že tě nějaký dobrák napráší na bonzstránce Seznamu nebo Googlu ?

  4. V přidávacím fomuláři máš napsáno odkaz uveďte včetně http:// ale v kolonce je už http:// předvyplněno.
    Někdo to může pochopit tak, že z toho nakonec vyleze http://http://

    1. Martin: předpokládám, že Seznamu ani Google nebude vadit reklama, která přispívá na provoz blogu. Navíc to by museli popenalizovat všechny blogy kde jsou follow odkazy.
      Homer: doufám, že to nikoho nenapadne a pokud ano, tak reklamu opravím ručně.

  5. No ono nejde o technické provedení, ale o princip. Ty odkazy ve většině případů nemají nic společného se článkem a z pohledu úzkoprsého google je nelze brát ani jako reklamu. Protože je tam patrný tah na seo.

    Ta kadence s jakou se tento nápad ujal je typicky česká.

  6. Doufam ze nahodis nejake statistiky po delsi dobe provozu, to bude zajimave. Muzete s Petrem souperit, kdo na tom bude lip :)

  7. Pokud je to myšleno jako reklama, tak odkazy dej jako nofollow, pokud je to pro SEO tak tě dřív nebo později čeká správně penalizace a ta bude spravedlivá….

    1. eMan: s tímto přístupem by jsem musel dát nofollow na všechny externí odkazy na celém blogu, protože svým způsobem každý z nich je reklamní.

  8. eMan: To by musela být penalizací postižená polovina českého netu. Ale podle mýho to bude na posouzení nějakým lidským operátorem na podpoře fulltextu, který se buď dobře vyspí, nebo ne

  9. Proč máš hosting u Angelu, když je Tvůj sponzor Czechia? Oni Ti sponzorují jen doménu?

  10. dej cenu na 100,- a povol 5 reklam pod clanek.

    Penize neinvestuj ale nech si je.

    Nestojime o jine autory a marketing pro tvuj web je blbost,…

  11. Petr Jeník rozvířil vody a mě překvapuje, že anii staří SEO borci nechápou zásadní rozdíl mezi frázemi “prodej reklamy” a “prodej odkazů”. Budete-li prodávat odkazy (přeloženo do googlovštiny – předávat ranky), dříve či později přijde postih. A snížení GTPR není jenom pád nějakého čísla, ale zároveň dochází i k jedné velmi nemilé věci – snížení autority celého webu v očích vyhledávače. Seznamu je to celé zatím asi jedno, ale na poslední minitiskovce na to došla řeč a šéf fulltextového týmu se tvářil záhadně a mluvil o dvou měsících, kdy spustí nějakou zásadní novinku. Každopádně – chcete-li mít do budoucna klid, budou všechny “sponzorované odkazy u článků” důsledně opatřeny nofollow, nebo budou vkládány javasriptem. A pochopitelně označeny jako reklama.

    1. Plaváček: mě už popravdě to neustále ustupování vyhledáváčům a upravování stránek podle jejich gusta začíná lézt na nervi. U MFA/minisite budíš, ale pokud chtějí vyhledávače indexovat můj pracně napsaný a vybudovaný obsah, tak to prostě budou muset skousnout se vším všudy.

  12. V tomhle drago souhlasím. Ta doba, kdy se odkazy získávaly mi chybí. Teď má člověk hledat ty špatné.

    1. Navíc dávání nofollow na odkazy ničemu nepomůže. Nofollow odkazy totiž “žerou” GPR jako follow, jen jej dál nepřenáší. To už se o něj radši podělím se všema, než ho nechat vyšumět.

  13. Hele, v pohledu na “diktát” vyhledávačů jsme zajedno. Jak se k nofollow Google staví doopravdy ví jen Cutts, a to kdoví jestli. Potíž je, že tímto způsobem se ti může stát, že se nebudeš mít o co dělit. Prodej odkazů je prostě fuj, fuj, fuj, zvláště, když ho provádíš veřejně :)

Comments are closed.