Plánujeme Facebook Timeline

Facebooku se zde moc nevěnuji, ale tentokrát udělám výjimku. Ukážeme si jak lze za jedno odpoledne naplánovat prezentaci na Timeline až na půl roku dopředu.

K testovacím účelům nám pomůže jedna super tajná Facebook stránka na které se provádí opravdová zvěrstva :)

Plánování Facebook příspěvků do budoucnosti

Facebook umožňuje naplánovat publikování postů do budoucnosti. Prakticky s nimi jde dělat to samé co s klasickými. Existuje údajně pár výjimek, ale osobně jsem se s žádnou nesetkal.

Začněte normálně psát příspěvek. V levém dolním rohu je ikonka hodin. Stačí na ní kliknout a nastavit čas publikování.

Příspěvek nám efektivně zmizne a nikde o něm ani zmínka. Takže pokud má váš kamarád vlastní stránku a zapomene se odhlásit z FB, je to ideální způsob jak si z něj v budoucnu udělat srandu.

Poznámka: Nezapomeňte, že maximální doba pro plánování je 6 měsíců. Více vám Facebook nedovolí.

Dobře ale jak případně změnit naplánovanou akci?

Kompletní přehled všech naplánovaných akcí je v Použít záznamy o aktivitách. Najdeme jej pod Upravit stránku. Viz. následující obrázek.

Jediné co se dá změnit je čas publikování. Pokud chcete změnit detaily je nutné celý post zrušit a napsat znovu. Programátoři Facebooku byli v tomto ohledu poněkud lenivý.

Cestujeme čase s Facebookem

Timeline se dá poměrně snadno proměnit v úhledný životopis, což může u některých projektů být celkem zajímavé. Teď mě napadlo, jestli by se dal použít například jako CV. Asi ano, ale kdo by dobrovolně vystavoval své osobní data na Facebooku?

Ale zpět k tématu. Nemusíte plánovat jen do budoucnosti, jde to i do minulosti. Zpětně tak můžete publikovat některá tvrzení, které jste říkali a nově na ně odkázat. Popřípadě jde takto doplnit i milníky vaší firmy. Timeline tak může posloužit jako kronika vaší společnosti. Přidávání příspěvků je vlastně obdobné, jen je nutné nejdříve přidat na začátek timeline založení vaší společnosti. Bez toho psát do minulosti nejde. Bohužel pokud máte například timeline profil vašeho dítěte, nemůžete devět měsíců před jeho narozením přidat událost “A tehdy se to stalo”.

Samozřejmě do minulosti jdou vkládat příspěvky pomocí Události, což se také doporučuje, protože ostatní napojené služby s posty, co cestují časem nemusí spolupracovat.

Závěr

Pokud chcete pravidelně pořádat nějakou akci, anebo připomenout fanouškům nějakou akci můžete vyzkoušet plánování postů do budoucna.

Jen tak mimochodem. Plánování příspěvků jde na libovolném timeline, takže už nikdy nemusíte prošvihnout přání k svátkům, výročí a narozeninám :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

9 Replies to “Plánujeme Facebook Timeline”

  1. o FB sa moc nestaram, to ma na starosti priatelka, prave som jej to ukazal a ze dakuje ;)

  2. No pokud jde plánovat jen půl roku dopředu, tak to svátky a narozeniny rozhodně neřeší ;)

  3. Šikovná funkce, hodně dlouho se po ní volalo. Konečně kvůli plánování příspěvků netřeba využívat aplikací třetích stran (Hootsuite).

  4. Pro tento článek lze koupit reklamu.. Hezké :-) také zkusím zavést, ale nebudu nic programovat.. napíšu textovou informaci, že lze pod článek přidat odkaz, ale ty budu kontrolovat ručně a čekat klasicky na platbu bú nebo paypal.. Ale bez vkládání paypal tlačítka na každou stránku, to se mi nechce.

  5. To je divné, mně to nějak nefunguje..ať už na cizím profilu nebo na mém, mi to nabízí pouze maximálně dnešní datum…Klasickou FB stránku jsem nezkoušel

  6. Plánování (do budoucnosti) lze pouze na timeline stránky :)

Comments are closed.