ICANN “vydělal” 350 milionů USD

Začínají se konečně objevovat první zprávy o zpracovávání žádostí o nové sTLD.

Celkem ICANN prostřednictvím jejich systému přijal 2091 žádostí. Přitom kapacitu a rozpočet měl připravený jen na 500. Zřejmě tak budou muset vše navýšit. Motivaci mají rozhodně dobrou, protože vyberou na poplatcích zhruba 350 milionů dolarů. Což jak jistě uznáte, není na neziskovou organizaci rozhodně špatné.

214 žádostí mělo být zaplaceno do 29. března, ale zatím se tak nestalo. Důvody mohou být čistě administrativní. Nemusí se jednat o neproplacené faktury :)

Proces registrace provázela softwarová chyba, která jej značně zkomplikovala. Jednotlivý žadatelé měli přístup k datům jiných žadatelů. Do 8. května by mělo být jasné, kdo komu mohl vidět do karet. Proces registrace musel být dokonce částečně pozastaven. Očividně tedy i společnost, která má na starosti internet může udělat chybu v milionovém byznysu.

Zdroje


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

4 Replies to “ICANN “vydělal” 350 milionů USD”

  1. no jo když má někdo na něco monopol, proč se nenažrat.

    Jak je možné v tomto odvětví monopol připustit?

  2. no monopol…, on to někdo dělat musí, rozhoduje skupina lidí tak či tak, a je to neziskovka, takže proto to takhle je, a že to jsou amíci, noa přišli s tím první udělali to, a zainvestovali a bylo to USA a ne nějaká cenzurovaná asie, aspoň tak…

  3. To je už pěkná suma. Jak říká Masecha, někdo to musí řídt. Tak proč ne neziskovka? Nic lepšího neznám. Kdyby byly sTLD levné či zdarma, neměl by proces správnou selekci.

Comments are closed.