Doména 3D.com prodána

Uděláme si takový menší test.

  • Kolik myslíte, že má hodnotu doména 3D.com? (v USD)
  • Za kolik si myslíte, že byla právě včera prodána? (v USD)
  • Doména parkuje, kolik tak může mít návštěv za den?

Takže připraveni?

Doména se prodala na SEDO za 500K USD. V nabídce byla od 11. dubna 2011.

Podle odhadů Compete.com, který na rozdíl od Alexa udává odhad v číslech,  je návštěvnost 2K lidí měsíčně. Popravdě Compete má problém s neamerickou návštěvností, takže u této domény se počítá spíše v řádech tisíců.

Odhadnout cenu této domény je celkem těžké. Každému z nás se asi vybaví 3D filmy. Doména by se tak dala využít k jejich propagaci, anebo pro studio, které se na produkci takovýchto filmů podíly. Nemusí tam být přímo stránka studia, anebo přesměrování. Často se obsah na doméně dá využít jako akční leták. Ačkoliv historie 3D filmu sahá až do roku 1922, jejich masové rozšíření začalo teprve v 50tých letech minulého století. Obrození přinesl Avatar, který vydělal 2,7 miliardy USD. Tím začala vlastně nová éra. Čeká nás 3D na monitorech počítačů, notebooků, tabletů, herních konzolách a popravdě. V 3D prostě ty peníze jsou a ještě pár let asi budou. Takže možná těch 500K byla jen investice (zatím se neví kdo doménu koupil). No dáme anketu a uvidíme.

Jen pro zajímavost na SEDO je k prodeji i doména 3D.net a 3D.org. Majitel 3D.net se s vámi bude bavit u nabídky alespoň 500K USD, u 3D.org není uvedená žádná částka.

[poll id=”146″]


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

8 Replies to “Doména 3D.com prodána”

  1. Mám dojem, že cena 500K USD je podhonocená. Když se mi objevil článek v RSS čtečce, čekal jsem aspoň něco kolek 1M. Myslím, že nový vlastník udělal dobrý obchod.

  2. Čekal bych víc, ale když od 11. dubna se našel kupec teprve teď, tak to spíš znamená, že tržní cena je spíš ještě nižší, protože kdyby ji nový majitel chtěl hned prodat dražbě, tak za ni zřejmě dostane ještě míň, když on byl ten jediný, kdo se za 3/4 roku našel, kdo byl ochotný za to takové peníze dát.

    A z toho vyplývá, že pokud majitel domény 3d.net si myslí, že jeho doména má ještě vyšší cenu, tak je myslím dost naivní.

  3. Okolo těch 500k to hodnotu má určitě, otázkou je kdo a proč by za to měl dávat víc ? Třeba napoví projekt co na tom vznikne…

  4. 3D doménám se teprve bude zvedat cena.. 3D budoucnost teprve přichází, 3D televize, 3D filmy, 3D mobily…

    1. Olda: samozřejmě souhlas. 3D se navíc dá použít pro jakoukoliv 3D technologii budoucnosti. Jenomže otázkou je jestli bude mít větší hodnotu doména 3D.tld anebo konkrétní slovní spojení 3Dmovie, 3Dhologram.tld, 3Dxxx.tld atd.

  5. No ale 2000 lidí měsíčně? No na typo celkem slabota. Ale i tak mi cena přijde malá to jo, když za nn.com se solí podobný částky, tak tohle je alespoň tak nějak dobrá zkratka. Dobrej deal pro kupujícího…lepší než NN.com za megaapůl:-)

  6. určitě nad 1M USD. Lidé na špici v tomto businessu jsou ochotni bezproblému za top .com doménu takové částky dát. Lidi mimo tuto špici to nemůžou pochopit.

  7. @ota1980: nechcem vytvarat zbytocne rozbroje, ale otazka na teba -> patris medzi tu spicu, ked tvrdis, ze sa do tychto veci vyznas?

    Podla webu sa mi nezda, ze by si bol na spici.

    Neber to ako utok na tvoju osobu, len ma to zaujima, pretoze z tvojho komentaru je citit, ze zhruba raz za rok si kupis domenu za 6-cifernu sumu.

Comments are closed.