Google vylepšuje sitelinks

Google adsense pravidlaPokud se vaše stránka zobrazí na prvním místě v google, je velká šance, že se se u ní objeví sitelinks. Jsou to další odkazy na různé podsekce webu, které mají dostatečnou váhu a jsou často navštěvované. V ideálním případě by se mělo jednat o kategorické podsekce webu. To se ale vždy nepovede a tak máte možnost pomocí Google Webmaster Tools tyto sitelinks si poupravit a to formou vymazání sitelinku. Nově se to provádí pomocí “degradování URL”.

Právě tyto sitelinks doznaly designových změn. Jsou teď daleko nápadnější než předtím. No posuďte samí.

Takhle by to vypadat mělo:  výsledek vyhledávání webfair

A takhle to dopadne, když se hrabete v šabloně wordpressu, kašlete nějakou optimalizaci webu pro vyhledávače a pak chudák google neví, které stránky jsou podsekce a které ne: výsledek vyhledávání 404m.

Sitelinks už dříve byly poměrně důležité, protože web na prvním místě s přesným názvem dokázal tak trochu odtlačit zbytek dolů. Teď jsou daleko výraznější, takže ještě více odtlačení potencionální konkurence, která by chtěla parazitovat na vaší značce. Zkuste proto využíti sitelinks konzultovat se svým SEO šamanem. Jestliže máte unikátní klíčová slova, například název firmy, anebo výrobku možná by to stálo za to.

 

 

 

 

 

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

9 Replies to “Google vylepšuje sitelinks”

  1. Zajímalo by mě, jak velký vliv to bude mít na CTR jednotlivých pozic. Za sebe mám pouze jedno pozorování a to naznačuje, že vliv bude skutečně velký.

    Tyhle sitelinks se objevily 3 dny poté, co jsem koupil svůj nejnovější web. Na hlavní klíčové slovo je #6 a bez ztráty pozice přišel o 75% trafficu. Nemilé… Na druhou stranu, s těmito sitelinks může být první místo ještě lukrativnější. Zatím to ale vypadá, že se zobrazují hlavně na brand a názvy domén …

    Našel někdo i výsledky, kde by se zobrazili na obecný dotaz?

  2. Nevím co to je, ale párkrát to vyskočilo místo tvého webu

    Fatal error: Out of memory (allocated 30146560) (tried to allocate 233473 bytes) in /home/www/onlinebiz/404m.com/wp-includes/pomo/streams.php on line 139

    1. Lydie: díky za nahlášení. Na VPS mám povoleno 128MB, tak nevím kde se mi to zatrhlo. Pro jistotu jsem do wp-config.php přidal define(‘WP_MEMORY_LIMIT’, ’64M’); Snad už 404m.com nebude zlobit :)

  3. me se nekdy stava ze mi najede clanek az po stitky ale vic uz ne

  4. Teda koukám, že se Google zase připravuje na vzrůstající rozšíření svého pole působnosti a zajištění co nejkvalitnějších služeb. Kamkoliv přijdu, to jsou články … Google, google, google, google

  5. Nooo naozaj pekné :) Majitelia stránok na prvých miestach sa potešia a majitelia stránok na 2+ miestach asi Googlu veľmi nepoďakujú…Tiež by ma zaujímalo, či na nejaké obecné frázy môžeme niečo podobné sledovať…

  6. Googlovské sitelinks mají aspoň tu výhodu, že na první stránce je celkem šestnást výsledků.
    U zdvojených výsledků Seznamu je výsledků deset a výsledkem je méně webů (domén) na stránce. Jsem zvědavá na výsledek, co Yuhů nakonec vymyslí.

Comments are closed.