Microsoft jde po Kinect doménách

Boj o domény je v dnešním online světě celkem běžná záležitost. Ať se snaží majitel TM sebevíc nikdy nemá šanci podchytit všechny domény, které by obsahovaly v názvu jeho produkt. Ono to v podstatě ani není možné, protože většina zkratek, či slovních spojení často vzniká právě v komunitě uživatelů.

MS do začátku Vánoc podal celkem 7 UDRP. Cílem jsou například domény MicrosoftKinect.com, KinectWorld.com, KinectPro.com anebo KinectReviews.us. Většina z nich obsahuje jen parkovací stránku, která propaguje video hry, anebo herní zařízení.

Zajímavější je doména wwwKinect.com. Na první pohled je to jasný cybersquatting, jenomže doménu kinect.com vlastní obchodní skupina zvaná Kinect. Může vůbec Microsoft získat typo doménu domény, kterou nevlastní? Pravděpodobnější variantou bude spíše, že MS doménu kinect.com odkoupí od stávajícího majitele.

Zdroj:


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

9 Replies to “Microsoft jde po Kinect doménách”

  1. Čo to je vlastne ten kinect? Hodil som to do google a vyhodilo mi nejaké herné konzoly. Nový produkt MS ?

  2. IMHO podla nazvov tych domen by to mohli byt len komunitne weby.. Microsoft im nema ako dokazat, ze parkuju len docasne a neplanuju vytvorit komunitny web fanusikov Kinectu s oslavnymi clankami aky je Kinect uzasny (to by sa este stale Microsoftu hodilo..) a teda nema na to pravo, pretoze nezneuzivaju obchodnu znacku. A uz duplom nie, ak existuje firma menom Kinect.. to by este firma Kinect mohla IMO sudne ziadat na nejakom “odskodnom” od Microsoftu.. (zaujimalo by ma, kto by vyhral)

  3. Tak niektore z nich si mohli “uhlidat” si myslim….

  4. nj, právníky stejně platí tak ať se snaží :-)
    A kdyby MS hned na začátku podchytil všechny domény, nemohlo by vzniknout tolik FAN webů s návody a hry…

    Proč mu to vůbec vadí? proč se nemůže na kinect.com být oficiální stránka a na kinectforum.cz třeba nějaké uživatelské tipy a návody..

  5. Podle mě se takovéto překlepovky, případne type in domény zbytečně přeceňují. Mám značku, kterou distribujují distributoři a i oni invetsují do PPC atd., jako výrobci a majiteli značky je mi jedno, jak se k zákazníkovi produkt dostane.

  6. “Může vůbec Microsoft získat typo doménu domény, kterou nevlastní?”

    Nemůže. Tohle je typický příklad domény, kterou ani Microsoft vysoudit nemůže. Tedy alepsoň v USA ne. Pokud by se ale soudil u nás, mohl by si Microsoft najít nějakého soudruha soudce, který by vystavil rozsudek podle přání a možností Microsoftu.

  7. Osobně by mě spíš zajímalo, koho v jedné z největších IT firem napadlo pojmenovat produkt jménem, který už má nějaká obchodní skupina.

Comments are closed.