.cz domény opět zlevní

Sdružení CZ NIC, správce naší národní domény, dnes v ranních hodinách vydalo oficiální zprávu o dlouho očekávaném zlevnění .cz domény. Po třinácti měsících se tak cena .cz domény bude znovu snižovat. Od 1.2.2011 za naší národní doménu zaplatí registrátoři 140 CZK bez DPH. Cena se tak sníží o 15 CZK oproti letošnímu roku.

A jak na to zareagují registrátoři domén? Zlevní o 15 CZK, anebo stáhnou ceny ještě níž?

  • Subreg – oblíbený registrátor pro domainery plánuje na únor speciální akci na .cz domény. Finální cena zatím stanovena nebyla.

Poznámka: jakmile se vyjádří i ostatní registrátoři článek bude aktualizován.

Diskuze a další počtení


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

15 Replies to “.cz domény opět zlevní”

  1. Když se to rozpočítá na měsíce, tak to není až taková sleva – ušetřím korunu měsíčně na každé doméně :]
    cena domény dneska není problém.

  2. Olda: Když jich je málo tak to není problém, ušetří hlavně majitelé tisíců domén :) Takže opět vyhrajou spekulanti :)
    Každopádně já to vítám i tak, protože to snad u většiny registrátorů klesne na 200,- i s DPH a bude se to hned líp počítat :)

  3. Pri cene asi 15€ za SK doménu (3x tolko ako za .cz) to trošku problém pri väčšom množstve a pri velkosti trhu aj oproti cz trošku problém je …

  4. Petr7458548642: Vzhledem k tomu ze na posledni zlevneni dost registratoru vubec nezareagovalo … tak bych si tim nebyl tak jist ( myslim to slovo vetsina )

  5. za poslednich 5let slušně kleslo, ještě v roce 2005 se registrovalo za nejakych 1900-2200,- s dph kus

  6. Každá sleva potěší. Je to však už jenom voda na mlýn domenénových spekulantů, aby dozobali zbytky domén, které jsou na trhu ještě k dispozici. Pro běžného člověka, těch 15 Kč už nehraje žádnou roli.

  7. David: jo ale v roce 2005 bylo plno hezkých domén jednoslovných volných, ta cena je přímo úměrná ke kvalitě domén (počtu), dneska už žádnou pěknou neseženete (můžete ji jen leda tak odkoupit za nějakou sumu), ještě že jsem si nasyslil pěkný domény z roku 2007/08 který již jentak neprodám a teď mi vyhovuje, že cena stále klesá kvůli renew :)

  8. Luky: presne ale jak pise Macecha … cena je primo umerna kvalite … takze pri 50,- domena nekoupis nic jinyho nez nejaky totalnevypatlanadomenabezuzitku.cz :)

  9. Souhlasím s Gransym, nebo Macechou. Několik hezkých domén ještě koupit jde, investice do nich se vyplatí.. Já sám mám více než 150 domén, ze kterých funguje asi 20 a zbytek nic nevydělává, leží jen tak ladem..

  10. Ta speciální akce na domény od SUBREG se bude týkat i prodlužování domén?

Comments are closed.