Prokletý Sklik partner

Snad žádná jiná služba na monetizaci v ČR nebyla více očekávaná než právě sklik partner. Reklamní systém za kterým stojí seznam by teoreticky dokázal nabídnout návštěvníkům přesně to co potřebují. Jenomže rozjetí této služby pro veřejnost se stále protahuje a nejen já mám pocit, že skliku ujíždí jeden vlak za druhým.

O rozjetí skliku pro veřejnost se mluví už od roku 2008. Tehdy se objevilo na webtrhu vlákno Sklik Partner: Kontextové reklamy Sklik na Vaše stránky. Tehdy to byla super zpráva. Google sice byl jedničkou, jehož pozice, ale byla zpochybnitelná. Dokonce i adfox měl v pár oborech navrch, hlavně díky větší toleranci a možnosti tvarovat si plochu doslova na míru. Tehdy by silný boom skliku určitě pomohl. Hlavně si pamatuju, jak všude kolovali historky o banech za každou maličkost, která byla v rozporu s google family friendly politikou. Prostě tehdy byl správný čas, ale nic se nedělo.

Další superexpres, který rozhodně sklik partner propásl byl konec roku 2009. Tehdy nám vláda připravila nádherné překvápko spojené s našim členstvím v EU. Nutnost registrovat se kvůli adsense k DPH spoustě lidí nevoněla. A i přes snahu najít alternativy se lidé, kteří vydělávají alespoň něco prostě registrovali k DPH. Nedávno jsem se pár lidí, kteří se registrovali k DPH ptal na jejich aktuální pocity. Většina mi řekla, že díky nutnosti se registrovat k DPH se už na adsense nedalo koukat jen jako na drobáky a pustili se do monetizace přes adsense pořádně. V podstatě to znamenalo konec lenivosti a když už je s tím tolik papírování tak ať už to stojí za to. Takže adsense na tom nakonec i vydělal. Ti co umí se zbavili lenivosti a ti co si prostě nevěří šli jinam. Je to škoda právě ti co umí mohli skončit u sklik partner.

Teď už je sklik partner v jakémsi pseudooficiálním provozu a lidé co jej zkoušejí říkají, že není špatný. Dokonce občas i srovnatelný s adsense, alespoň co do relevantních reklam. Cena za proklik je prý nižší, ale to mám pouze z doslechu, žádné oficiální srovnání jsem zatím nedělal. Časem se určitě na nějaké srovnání chystám, ale teď mám plné ruce práce se stránkámy, kde mi běží adsense, protože za měsíc budu zase podávat DPH přiznání + souhrnné hlášení tak ať se mi to vyplatí :)

[poll id=”37″]


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

5 Replies to “Prokletý Sklik partner”

  1. Jak jako, at se ti to vyplati, kdyz uz budes podavat DPH priznani? Ja vlastne nechapu co je tam za velke papirovani? Vzdyt ten formular je vyplneny behem 5ti minut, prijmy si zjistim na vypisu adsense behem 10ti minut i s prevodem na Kc, ne? Na dph nic neodvedu. Tak se chci ujistit, jestli mi neco neunika. Dik ;)

    1. beatt: no místo 1x za rok musím na FÚ 5x (pokud tedy ten elektronický podpis rovnou nevyužiji i pro podání přiznání) + 4 x to souhrnné hlášení. Navíc musím u všeho počítat i DPH ostatním zákazníkům, pro které dělám (všichni jsou ale plátci DPH takže se jim moje služby nezdražili). Jinak máš pravdu zas tolik práce s tím není ;)

  2. Osobně ho testuji na webu kde doposud běžel AdFox a Sklik nedosahuje ani zdaleka ceny za proklik co dával AdFox. U AdFoxu jsem měl 1 – 3 Kč za klik v průměru Sklik se pohybuje od 0,5 do 1,5Kč/klik

    Předpokládám že roli sehraje i jiný způsob počítání konverze. Každopádně Sklik zatím Adfoxu nemůže moc konkurovat.

  3. Tak hlavne to spusteni melo probehnout v prvnim ohlasenem terminu. Tusim, ze to byla druha polovina roku 2008.
    V te dobe byla spousta lidi tou informaci nadsena a sklik by okamzite zkusili a uzivatelu by rapidne pribyvalo hlavne na prelomu 2009/2010.
    Termin byl bohuzel x (prilis moc) krat odsunut a to u kolosu jakym je seznam.cz nepusobi zrovna duveryhodne, takze se ted do testovani nehodlam poustet. Prece jen v roce 2008 jsem jeste z adsense nemel nejak velke prijmy, ale ted uz tvori nemalou cast stabilnich prijmu, tak proc riskovat.
    Mozna bych tam dal par mensich webu, jenze tam mi seznam urcite neda takove podminky jako u vetsich portalu a ty velke radej necham stabilne vydelavat.. Mozna kdybych dostal ban :)

  4. Nebylo by od věci připravit srovnání kontextové reklamy. My třeba využíváme AdSense a Etarget, přičemž lepší výsledky vykazuje AdSense.

Comments are closed.