Seznam.cz je impotentní

Seznam.cz v posledních dnech/týdnech naprosto nezvládá svou roli katalogu stránek, čehož si asi všiml každý developer. Stránky sice crawluje jak o život, dokonce i po zadaní příkazu site:domena.tld je zobrazí, ale pouze pro okrasu. Ve vyhledávání totiž není žádný způsob jak se k nim dostat. V současné době je tak pro budoucnost stáda užitečný jak vůl pro krávy, valach pro klisny, kapoun pro zaječice, hňup pro kozy, macek pro kočky nebo vepř pro bachyně.

Nějak mě nenapadá jak by se dal nazvat impotentní katalog, který už nebude nikdy nic nového zobrazovat. Takže pokud máte nějaký nápad tak ho klidně uveďte do diskuze.

A proč vlastně tahle prapodivná, lehce bulvární úvaha? No možná protože mi už X lidí píše, že mají nové minisite na podporu Vánočního zboží, nebo že jejich nové stránky eshopu se prostě nezobrazují. Všem odepisuju, že seznam zřejmě dolaďuje indexování a zatím si jen crawluje data, aby je mohl v budoucnu zpracovat, takže se nemají stresovat, že jejich práce je teď vlastně k ničemu. Ostatně není zrovna listopad/prosinec ideální dobou k takovému dolaďování?

Více o našem oblíbeném vyhledávači a jeho indexování v diskuzi na webtrhu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

12 Replies to “Seznam.cz je impotentní”

  1. No je to nepríjemné keď človek investuje a nič z toho, v niektorých prípadoch sa určite nejedná o malé sumy.

  2. většina vašich problémů a nářků se dá shrnout jednou větou, vyřčenou seznamem:

    “Nemá smysl dávat do přidávání stránek na Seznamu weby mladší než jeden měsíc.”

    Tak to sakra už lidi konečně pochopte a nebrečte, když tam nový web nevidíte za 3 týdny a zajetý po reindexaci křičíte, že tam není za 3 dny.. Seznam prostě takhle nefunguje.

  3. seznam to urcite udelal schvalne aby nastval vsechny MFAckare kteri chcou parazitovat na predvanocnim silenstvi narychlo vytvorenyma MFA :-)

  4. Divné. 14 dní zpátky jsem rozjel web, a už se objevuje i ve vyhledávání :)

    1. Kenn: O jaký web se jedná? Bylo na doméně předtím něco? Dával jsi jej registrovat přes formulář? Když už se chceš pochlubit tak alespoň pomoz ostatním!

  5. Máme firemní web, který běží asi 6 let, udělalo se pár změn a dal se znova zaindexovat 5.11.09 a doposud se na klíčová slova neobjevuje. Máme dokonce od Seznamu přidělenou svojí asistenci, která není schopna tento stav vysvětlit :-( . Někde bude asi chyba, nebo je chyba naše, že jsme si dovolili předělat web ?

  6. Jedná se o web http://www.vzorynanehty.cz, doména je nová, proběhla akorát registrace do tuším 200 katalogů (nestaral jsem o to). Seznamu jsem akorát řekl, že má zaindexovat úvodní stránku (přes ten jejich formulářík). Odkazy na ní jsou z jednoho podobně zaměřeného webu a to je tuším vše.

    1. Tak nevím po zadání site:vzo­rynanehty.cz se nic neobjeví a i když zkusím zadat fázi vzo­rynanehty.cz “Inspirace pro zdobení Vašich nehtů” tak to nic nenajde. Na druhou stranu po zadání fráze vzo­ry na nehty už ano. Asi to mají nějak rozbité.

      V každém případě díky za ukázku. Přeju s webem hodně štěstí.

    1. Switch: musím uznat, že poslední dobou mě adsense celkem překvapuje. Dokonce u prodeje reklamy na blogu se musím rozmýšlet jestli prodat banner nebo nechat adsense, ale článek je o problémech reindexace a nových indexací. Že zůstali dole vánoční MFA dělané na poslední chvíli je problém nepřipravenosti, ale že se neindexuje vánoční sortiment v eshopech už je na pováženou.

  7. Ještě včera jsem site příkaz zkoušel a byly zaindexovány všechny stránky. Seznam je holt od nové verze docela nevyvzpytatelný.

Comments are closed.