Directoglobal jen další interentová mrtvola?

Špatná náladaVčera večer mě překvapila zpráva, že directoglobal je k prodeji, což znamená že v podstatě končí. Na webtrhu jsem to okomentoval jen tím, že jsem zklamaný a šel spát. Nějak jsem doufal, že majitel byl jen v depresi nebo jednoduše napitej. Ale vypadá to, že to je pravda. Systém directoglobal je k prodeji za 1Kč. Jako bonus dostanete programátora, který nebyl dodnes schopný opravit takové banality jako řazení podle ceny v tabulce. Paráda nemyslíte?

No původně jsem se chtěl rozepsat daleko více. Být agresivnější, bulvárnější, nicméně to nemá cenu. Masová hysterie poslala ke dnu další možnost monetizace v ČR. Majitel to nezvládl a končí.

Ok co bude teď? Osobně už rezignuju na cokoliv s DG. Jakmile dosáhnu 500Kč tak žádám o vyplacené (což bude snad každý pátý den) a budu se modlit, aby na mě něco zůstalo. Jakmile jednou nedorazí výplata do splatnosti tak jde DG ze všech webů pryč. Počkám na návrat ranků a co se týká monetizace tak zpět na stromy. Prostě backlinks + PPC. U větších projektů nevím. Možná zkusím přímí prodej. V každém případě těď vidím budoucnost opět v minisites a MFA, jen vylepšit maskování, zvětšit obsah podle požadavků vyhledávačů. Žádné velké projekty nemá cenu dělat. MFA a minisites vychází prostě vzhledem k problémům a času na delší dobu nejlépe. Google Adsense bude brzo opět králem. Ať žije král…

Psáno ve stavu deprese…

EDIT: tak už prý DG na prodej není


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

23 Replies to “Directoglobal jen další interentová mrtvola?”

  1. Osobně doufám, že se dočkám alespon te jedné (prvi výplaty), kdyz uz jsem kvuli tomu prisel souctem asi o 15 bodů PR.

  2. Ja jsem penize dostal v pondeli mam pocit, o 10 dni driv nez mohl poslat. Tedy neverim, ze by bylo neco v neporadku, holt akorat Vembl asi je pod tlakem.

    Nejdriv google, pak seznam, rozhorceni uzivatele (ja jsem byl taky, ale uz jsem vychladl, spis bych ted chtel aspon pomoct directo postavit na nohy), ruseni kampani, vyplaceni penez. Pod timto kazdy podlehne, verim tomu ze ted to nema nejjednodussi a nejrychlejsi cesta jak z toho ven, to prodat nebo polozit.

  3. Jen dalsi internetova mrtvola? To je prilis negativni titulek. Takove veci k podnikani patri, a je lepsi neco podniknout nez nikdy nic nezkusit…

    Jinak uz ten nazev DG nebyl zrovna idealni, takze bych novemu majiteli doporucoval rebranding…

  4. Ti kteří si nabili za 5k, asi teď zvažují jestli uložili dobře své peníze, dokonce tu akci chválil i Retal na WT.

    Na druhou stranu by měly ty vklady pokrýt aspoň dočasně výplaty, otázka je ovšem v jakém poměru jsou příjmy a výdaje.

  5. A predaj bol pred chvíľou odpískaný. Veľa kriku pre nič :).

  6. S majitelem directa jsem se osobně setkal. Není to žádný podvodník (pár jsem jich už potkal, pár sem už i naletěl), věřím že všichni zaplaceno dostanou. Udělal na mě velice dobrý dojem. Podle mě prostě podlehl nátlaku davu nespokojených. Dokud bude u kormidla on tak se o svoje peníze nebojím.

  7. K tomuto webu jsme se dostal právě díky článkům o DG a myslím že majitel zná DG na tolik, že by mohl být schopen ho rozjet do takkového stavu v jakém by si ho sám představoval a tak by to bylo senzační.
    Nevím tedy co vše majitel DG prodává ale předpokládám že za cenu 1 kč tam určitě bude i nemalý dluh… Při pomyšlení, že je tam několik uživatelů podobně jako já řekněmee v plusu 400kč asi dost lidí na DG do budoucna dost zanevře!!! Popravdě lituji že jsem prvotní peníze na DG protáčel a snažil se tím DG podpořit, dle mě to nemělo moc velký úspěch… Přesto bych co by prodávající DG rád podpořil v jeho udržení… V případš že by někdo byl ochoten nakupovat, jsme ochoten se spolupodílet na financování v nějaké procentuélní míře…

  8. Neviděl bych to tak bledě, když se najde někdo schopný, může dát systém do pořáadku a ještě to rozjet. Michal to vzdal v té nejtěžší fázi vývoje, ale doufám, že projekt bude žít dál.

  9. no těmahle kecama moc DG nepomůžeme. osobně bych se asi urazil být na vemblově místě a číst si, jak se tady spekuluje o tom, zda jsem podvodník, či ne.
    Drago, uvědom si, že tvůj blog čtou lidi od BFU až po Retala a když ty napíšeš, že Directo nemá cenu a ještě k tomu dost nevybíravě, 80% BFU od něj fofrem uteče a Vembl pak skutečně nebude mít ani na vyplacení tvé pětisetkoruny.

    Prostě jen sedět a držet palce! To je vše co máte udělat!

  10. Před časem jsem odpískal DG jako prodávající, teď ho vezmu i z pozice inzerenta. Od chvíle, kdy Vembl koupil Directo bylo cítit, že vývoj přešlapuje na místě, s DG to pa šlo už jen z kopce. Ostatně, DG se udrželo na výsluní jen díky přízni Webtrhu a tomuto blogu.

  11. michal schuh: ja DG fandím, ale prostě číst že je na prodej za 1Kč mě už dorazilo.

    V každém případě jsem rád že začínají lidé psát jak je DG dobré. Když došlo na pád GPR tak jsem si připadal, že jsem jedinej kdo v DG ještě věří.

  12. michal schuh: Ale tys DG na blogu taky pěkně kritizoval. :)

  13. Osobně bych DG na měsíc, dva, přerušil a totálně ho překopal. :)

  14. No ale nepsal jsem o tom, že je autor podvodník a žádný bulvární nadpisy. Pouze jsem shrnul fakta.

  15. Myslím že ikdyž majitel řekl že se prodávat nebude, tak na to bude DG hodně špatně. Já jsem DG kód smazal hned po penalizaci, ale kdybych ho měl na své stránce doteď a zjistil co se děje, tak bych se na to znovu vykašlal. :D Když někdo oznámí prodej takového projektu a pak zase odvolá, tak to něco vypovídá…

  16. Nevypovídá to o ničem. Michal prostě podlehl všem těm kecům, jak díky directu všichni přišli o ranky atd. S chladnou hlavou si pak uvědomil, že by to byla chyba a škoda a vzal to zpět. Osobně se Michalovi nedivím, každý tady křičel jak mu to shodilo ranky a jak za to může pouze directo a podobně.

  17. Slavný Sherlok H. se vždy ptal: komu ku prospěchu?

    Komu by tedy posloužilo, kdyby se DG potopil? Komu poslouží kampaň proti DG, které se mnozí vědomě, anebo nevědomě manipulováni, zúčastnili? Komu poslouží, když DG přežije a bude se dále rozvíjet?

    Odpovězte si podle sebe, svých cílů a svého svedomí, a pak se podle toho zachovejte.

    To platí i pro Vembla ;-)

  18. No ja v DG stále věřím ikdyž sem přišel o ranky. Weby sem tam nechal a počkám jak to dopadne navíc to že bych ted DG odendal mi ranky stejně nevrátí…

    Vemble pevný nervy ono to nakonec vždy nějak dopadne…

  19. All: DG se prodávat nebude. Mrzí mě, že jsem podlehl tlaku, který na celý projekt byl vyvíjen a na chvilku zapomněl na lidskou blbost a závist a nechal se jí znechutit. Ten prodej byl důsledkem toho šíleného tlaku, který už byl opravdu nesnesitelný – všichni mají samé chytré kecy, všechno kritizují a nadávají…. Do toho navíc vážně onemocněla kolegyně, která se o DG stará, nový programátor má čas až tento týden a prostě mi to přišlo, že mi stále někdo hází klacky pod nohy a byl jsem z toho znechucený a unavený. Navíc máme skoro hotový nový reklamní systém, který bude bez SEO výhody a jeho cílem bude fungovat na zahraničních trzích (je v angličtině a jediná měna budou Eura) a nechtěl jsem provozovat dva reklamní systémy a bláhově si myslel, že to lidi pochopí a někdo to převezme a bude s DG pokračovat. Ten nový reklamní systém mělo být to překvapení pro všechny …

    Nejde mi o peníze. Jsem klidně schopen získat velkou finanční částku během týdne, ale nejsem ochoten brát si úvěry a zadlužovat i kdyby mi to mělo přinést milióny. Prostě ne. Radši budu přizdisráč a dělat všechno na koleně a někdy třeba i špatně, než zadluženej machr v přepychovém saku s meďourem. Tohle se snažím ctít. Proto taky vždy držím na účtech DG částku, která mi umožní vyplatit partnery i pro případ, kdy by se drtivá většina rozhodla odejít (prostě kapitálová přiměřenost DG je více než 50%, naproti tomu v případě bank je zákonem požadováno tuším 8%). To znamená, že i kdyby se 50% lidí rozhodlo z DG odejít máme na výplaty.

    Přemýšlel jsem celý víkend co dál s DG a rozhodl jsem se, že si ho ponechám a zkusím ho zachovat v podobě v jaké je – tedy reklamu se SEO bonusem. Zkusíme nějak vymyslet způsob jak to udělat. Ve středu budu vědět více.

  20. No jsem rad ze jsi to nakonec neprodal .. drzim ti palce at to vydrzis a vse se v dobre obrati

Comments are closed.