Dragův tajný SEO projekt

Poslední dobou toho o SEO slyším tolik v teoretické rovině, že mám pocit že snad ani v praktické neexistuje. Už jsem dělal pár pokusů na doménách, které jsem nevyužíval, tentokrát jsem se ale zaměřil pouze na google a seznam. Nejsem žádný seo guru, a proto to co zkouším je spíše na úrovni něco udělám a jak na to zareagují vyhledaváče. Pro svůj projekt jsem potřeboval vysoce konkurenční slovo, které však v kombinací slov musí mít prakticky neomezené množství kombinací. Bouhžel vám nemůžu říct o co jde, protože by jste se tam pak šli určiě podívat a statistiky by byly pak nepoužitelné. Nebojte se až s tím skončím tak sem dám hrdě odkaz. Zároveň mi šlo o to ověřit si pár věcí, které jsou jasné jak facka ale prostě chce je to ověřit.

Takže zjištění číslo 1 – Google nejraději indexuje to co si může ošahat

Říká se, že pokud si na stránky dáte počítadlo strýčka google nemusíte na indexaci čekat dlouho. Jakmile se aktualizovali statistiky počítadla (cca 3 hodinky) už google o stránkách věděl. Neměl je proindexované ale titulní stránka tam byla. Doména byla vybrána protože neměla minulost a neexistovali na ní žádné odkazy.

Takže toto trvzení je pravdivé. Pokud chcete do indexu dejte si na stránky google počítadlo.

Jelikož se projekt skládá z více jak 1400 unikátně vygenerovaných (pěkné protiklady), ale smysluplných stránek (žádné php generované, prostě realné stránky uložené na servru) mohl jsem krsně sledoval které stránky se do postupně indexují a v jakém pořadí. Pokud někod stránku navštívil za pár hodin byla zaindexována. V současné době je to 50 stránek z cca 1350.

Pokud se ke googlu budu chovat slušně bude se chovat i on slušně k mě

Jako další jsem umístil na doménu soubor pro ověření google Webmasters tools. Pak nastal problém s vygenerováním souboru sitemap.xml. Nemohl jsem nikde najít žádný nástroj co by vygeneroval takto velký soubor. Nakonec jsme nějaký nástroj našel, který mi dokázal zaindexovat 1340 URL (běžně zvládají do 500). Bouhžel měl jsem tam varování: Váš soubor nebo index Sitemap řádně nedefinuje prostor jmen (Značka: urlset). Soubor byl od jeho nahrání na servr několikrát stažen. Stále zde ale mám hlášku: Nedávno jste odeslali jeden nebo více souborů Sitemap pro tyto stránky. Zpracování souborů Sitemap může chvíli trvat. Zkontrolujte prosím později znovu, zda byly stránky z vašich souborů Sitemap přidány do indexu Google.Takže čekám až to zpracuje, aby jsem mohl začít testovat jaký to bude mít vliv.

Co ostatní?

Do seznamu jsem přidával pomocí jejich formuláře. Odkazovaná stránka byla zaindexovaná zhruba za 24 hodin. Bouhžel googlebota jsem zatím ještě neviděl. I tak jsem ale díky doméně vytáhl na toto slovo na seznamu 90 místo. Morfeo 25 místo (netuším jak se tam dostalo) . Atlas také 90tá pozice.

No nic jdu už spát. Je celkem pozdě. Pokud by jste měli nějaké nápady jak a co otestovat tak klidně hoďte myšlenku do diskuze pod článkem.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

10 Replies to “Dragův tajný SEO projekt”

  1. seo funguje velice dobre u seznamu. Pokud mas klicove slovo v url a v textu (aspon h2) tak se dostavas na zajimave mista.

    Holt budu muset taky do nejakeho blogu… ;)

  2. Hm, zajimave, nestaram se o nic, nemam zadny kod od googlu na webech, a google bot tam mam nekolikrat denne. SEO je uplne prazdna prefoukla bublina :))

  3. Mám rád takovéhle tajné projekty, každý by si to měl zkusit (a zkoušet pořád), protože jen tak se získá unikátní know-how a znalosti SEO, ne jen plkáním do diskuzí, čtením rádoby odborných článků…

  4. satoo asi to bude tym ze na teba odkazuju druhe weby a boti sleduju odkazy, drago chcel pokusom dokazat ze google najde web bez odkazov, treba trochu rozmyslat, nez napises blbost a zhodis cele seo.
    Inak Drago tak isto ako pocitadlo funguje aj adsense alebo hocco od googlu

  5. S tím adsense jsem si to taky myslel, ale reklamu na projekty nasazuju až když je nějaká návštěvnsot, anebo aby jsem zaplácal prázdné místo na stránce :)

  6. welcome to seo :-)

    sice jsou to jenom zaklady, ale nekde se zacit musi!

    SEO je zajimavejsi nez domaining a v poslednem case jsem tomu propadnul i ja…

    vidim v developingu, seo a social engineeringu budoucnost kvalitnich domaineru. Google muze parking kdykoliv ukoncit, ale vydevelopovana stranka, ale hlavne KNOW HOW(!) ti nemuze nikto ukrast, ani google ani nikto jiny kto pride po nem.

Comments are closed.