Dolar jde nahoru, návrat Adsense?

Takže nám dolar alias USD pěkně roste. Už mi bylo několikrát vysvětleno proč dolar roste.

Pokud důvod neznáte tak je to protože se amerika z krize zotavuje ze všech nejlépe. Americká vláda ukázala, že se o problematiku zajímá aktivně a je za každou cenu (700 miliard už považuju za definici každá/jakákoliv cena) odhodlaná krize čelit. Inu investoři si řekli jo to je fajn. Dá se jim zase věřit tak hurá do nakupování. Navíc krize v americe byla velká, ale teprvé český bulvár z ní udělal něco opravdu nepřekonatelného. Takže americká ekonomika se nám stabilizuje, ale zato o jejím dopadu na evropu se zatím spíše na politické scéně spíše debatuje než koná. To je jen jeden z důvodů proč jde dolar nahoru. Dalšími jsou spíše navazující. Česká Koruna už nějaký ten rok je závyslá na jiných měnách. Dříve to byla marka teď je to euro. Když se stabilizuje euro, česká koruna na ot reaguje pozitivně. No a co by jsme si asi mohli pomyslet o Euru, když mu pomalu už nevěří ani náš ministr financí. Ale nechci sem tahat politiku, faktem ale je že ta na kurz vliv má. Celá EU se drží pravidel nezasahovat do ekonomiky, tak aby to mohlo ovlivnit jiné země. Jenomže ochrana a znárodňování bank je zásahem do globální politiky. Takže EU která tlačí na Českou Republiku za každou vypoěstovanou bramboru nad limit najednou shvaluje záchranu velkých bank. Důvěryhodnost v euro je taková jaká je důvěryhodnost EU.

Tak to by jsme měli první politický článek na 404m.com a teď se vraťme k Adsense. Jak jistě víte poslední dobou je to krize. Klik nad 10 centů je historická událost, kterou je nutné zapít. Spousta lidí už to zabalilo a snaží se najít prodej jinde. Buď prodejem backlinků nebo celých reklamních ploch. Google však reagoval na prodej backlinků rychle a stránkám ranky vzal. Zvláště v poslední době jsou stránky s GPR 4+ za prodej penalizovány více než kdy předtím. Ale jen tak, že se jim prostě page rank smaže. Takže většinou to končí odepsáním stránky z prodeje odkazů a návrat ke googlu *konspirační_smajlík*. Ale dost konspiračních teorii o světovládě googlu.

S rostoucím dolarem by mohla být výplata lepš. Přeci jen je něco jiného dostat za 100 USD 1500Kč a 1800Kč.To už je nějakých 20% nárůst. Takže klik za 8 centů už by se dal považovat za klik 10 centoví. Hmm jenomže ono to není tak jednoduché. Inzerenti totiž platí v korunách. Anebo jste si snad mysleli že ty české reklamy financují americké firmy (určitě se najdou výjimky). Takže možné jsou teď dva scénáře. Aby si udrželi inzerující firmy standart tak budou cenu držet tam kde byla, anebo postupně bude padat dolů. No v každém případě webmástři co provozují weby zaměřené na anglicky mluvící země kde se platí dolarem si asi polepší ale my češi/slováci asi ne. Nabízí se síce šance že se část firem přesune na alternativní reklamní systém, třeba adfox, ale moc tomu nevěřím. Na druhou stranu tam kde je googlu vyprodaný může mít adfox ještě levné pozice. Ovšem tyto úvahy by byly spíše na delší dobu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup