Kolik stojí typo doména youtuube.com?

V poslední době se i u nás objevují různé typo domény k známím webům. Ovšem s cenou je to trochu těžší. Jak jí určit? Jakou má doména budoucnost? Návštěvnost? Využitelnost?

Dneska jsem procházel nové příspěvky na namepros.com a našel tam jednoho domainera, který prodává doménu youtuube.com. Jedná se o klasickou typo doménu, tedy těžící z překlepu a neopatrnosti návštěvníků. Celou aukci můžete shlédnout zde:

http://www.namepros.com/domain-names-with-traffic-stats/507899-youtuube-dot-com-2-000-visit.html

Když so to shrneme. Doména má přes 2K lidí den a průměrný zisk se bude pohybovat kolem 3 EUR/dem, což je opravdu super a majitel si může gratulovat. V současné době je její cena na 6,050 USD což odpovídá zhruba 4100 EUR. Takže hodnota je na 45 násobku měsíčního zisku.

U českých typo domén to bude těžší. Osobně nějaké mám a v současné době na nich testuje Ahyde svůj super tajný projekt na parkování domén, s tajným názvem Oblast 52, kde se budou dát supertajně parkovat domény i s českým trafikem. No doufám že to dokončí co nejdřív, protože na zahraničním parkingu si české domény zrovna dvakrát dobře nevedou.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Kolik stojí typo doména youtuube.com?”

  1. Je tam podla teba priestor na rast navstevnosti/zisku do buducosti? Mne to pripada ako hodne prehnana cena, sice ju urcil trh, ale mnoho ludi hnali ku kupe skor emocie si myslim.

  2. Podle mě tam není nic. Navíc hrozí TM problém. Ale jsou lidi, kteří dokáží na takové doméně vydělat velké peníze než to někomu začne vadit.

Comments are closed.