Tak nám USD zase padá

moneycartoon.gifPo menším umělém vzestupu se nám zase USD začíná propadat dolů. Není to nic příjemného pokud máte velkou část přímů právě v USD. Před skoro dvěma měsíci jsem přesunul kompletní portfolio .cz domén na sedo.com, protože tam je možné nechat si platit i za tak “bezcenný” trafik jako .cz v eurech. Je to ale škoda. Aby jsem se přiznal většina domén je adult takže to cenu tlačí ještě níže. Ovšem během posledního týdne jsem si všiml, že se průměr ceny kliku na doménách zvýšil přibližně o 15%.

Ovšem vraťme se zpět k USD. Klesající cena může být pro nás i přínosem. Cena domén jde totiž v poměru ke koruně dolů. V ČR operuje jedna skupinka studentů, kteří masivně dělají MFA weby. Dávají na ně Adfox, eTarget ale také zkouší nějaké systémy co platí v Eurech. Dřív používali pouze google adsense, ale ten se už prostě nevyplatí tak jako dřív. Počet webů co zobrazují reklamu roste každý den a cena za klik jde dolů. Nedávno jsem s jedním z nich mluvil a vyprávěl mi o legendárních klikcích za několik dolarů. Dneska už jsou rádi pokud má web klik alespoň nad 25 centů. Přesun a testování ostatních systémů byl jen otázkou času. Ptal jsem se který ze systému je lepší jestli Adfox nebo eTarget. Podle všeho je to záležitost sézon. eTarget umí pěkně překvapit, Adfox zase má podle všeho při vhodné volbě slov lepší CR na jednu reklamní jednotku. eTargetu navíc nesvědčí provoz na warez webech. Admini by si to prý měli lépe ošetřit. Warezácí tak prý “odklikávají” ze systému moc peněz. Upřimně nevím co je na tom pravdy, osobně zkouším jen Adfox.

Když už je tak výhodná cena za ten USD možná by stálo za to zauvažovat na nějaké té investici. Stále se mluví o LLLL.net doménách nebo NNNN.info doménách. Zatímco LLLL.net nevidím zrovna moc reálně tak NNNN.info jsou komplet vyprodané. Stále se ale dají koupit napříkald na TDNAM Firesale za velmi slušnou cenu. Jak to ale bude se zhodnocením těžko říct. Lidé vyčkávají co bude dál. Já spíše upírám zrak k .me doménám. Už brzo bude možné je registrovat. Lidé je vesměs vítají jako domény určené pro blogy. Někteřé podnikaté, co domainingem uživí celou rodinu až do Xtého kolene, o ní tvrdí, že jí věří víc než “prázdné” .asia. .me je doména Černé hory, takže se dá předpokládat, že na ní něco bude muset vyrůst, zatímco na .asia není nutné budovat nic.

USD jde dolů a pokud se nestane něco převratného tak trend bude pokračovat, síce stále pomalejí a pomleji ale bude. Ale co víme, třeba Amerika odhalí nějaký tajný projekt, rozjede nové zbrojení anebo vznikne nějaká evropsá superkokurence pro zbytek světa. o poslední variantě však pochybuju, protože evropa směřuje spíše levicově a to světlím zítřkům moc nesvědčí.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Tak nám USD zase padá”

  1. toto trapi aj mna.Ale zaroven som postrehol aspon u mna aj zvysenie za preklik okolo 45 centov priemer

  2. buducnost nepatri parkovani, alespon v take podobe jakou ho nyni pozname.

    cena za proklik na parkovani jede dolu (ale i ja zazil legendarni prokliky za 7 eur, a i dnes jsou sem-tam za 1 euro jeste videt).

    Budoucnost patri vydevelopovanym mikrosajtam (sam mam jednu, ktera za tyden provozu stihla vydelat 20+ eur, na parkingu sa susila s 2 uip denne max a 0 kliky).

    co se tyce .me, nevim. asi vsechny genericke jmena typu john.me, andrew.me a nejcastejsi prijmeni (smith.me) jsou jiz koupeny…

Comments are closed.