Domainerův arzenál I.

Každý domainer potřebuje pořádný arzenál nástrojů, aby mohl efektivně vést svůj biznis. Jsou celkem 3 druhy. Nástroje zdrama, placené a vyrobené na zakázku. Dneska probereme některé nástroje co jsou zdarma.

alexa.com – Rankovací systém, kteří řadí weby podle návštěvnosti. Čím menší číslo tím větší návštěvnost. Nedávno systém zaznamenal menších úprav. Alexa není přesný nástroj, zvláště u čísel nad 1M. Vyplatí se hlavně u expirovaných domén, abychom se ujistili že se na doméně pořád něco děje.

dnscoop.com – Automatický skript, který zjistí základní informace o doméně. Nejdůležitější informací jsou Google PR, validita Google PR, Alexa rank, stáří domény, počet všech linků vedoucích na doménu, Alexa rank, jaké další domény se nacházejí na servru, odhadovanou provizi u Text Link Ads a odhadovanou tržní cenu domény (404m odhadl na 170 USD). Bouhžel neumžňuje testovat .cz domény a domén, které nejsou generované do zóny (nemají nastavený DNS)

urltrends.com – Další automatický skript. Zjišťuje Google PR (od posledního updatu ale nějak nefunkčně), Alexa rank, počet odkazů z Google, Yahoo, MSN, Alexa a jejich celkový počet. Zajímavá je položka outgoing links, kde vypočítá kolik dostane doména doména na kterou odkazuje Google PR. Následuje stránka kde se zadaná doména porovná s internetovým průměrem.

smartpagerank.com – Můj oblíbený automatický skript. Kontroluje Google PR, validnost Google PR, věk domény, Alexa rank, zda je doména v DMOZ a Yahoo Directory, dále ohodnotí doménu (404m odhadl na 34 USD). Za zmíňku stojí hlavně Backlink analyzer který pomocí Ajaxu otestuje stránky které odkazují na vaší doménu na jejich Google PR.

archive.org – Archiv internetu. Zde si můžete prohlédnout jak vypadala doména v průběhu jejího života. Vhodné hlavně pokud přemýšlíte o koupi expirované domény a jejim následném parkování. Bouhžel trochu pomalejší.

estibot.com – Tento automatický skript se pokusí odhodnotit vaši doménu. Za zmíňku stojí automatická detekce keywordu, otestování ostatních koncovek zda jsou volné. Hodnota domény je postavena na jejím jméně (404m.com 180 USD) a dále na její návštěvnosti (404m.com 240 USD).

statbrain.com – Zajímaví tajemný nástroj, který se pokusí odhadnout návštěvnost domény. Nevím jak to přesně funguje, protože dokázal poměrně přesně odhadnout návštěvnost domény, kterou jsem si zaregistroval a nikde neměla žádné ranky (jednalo se o typo doménu). V odhadech se dost často netrefí proto jej třeba brát s rezervou. V každém případě něco na něm je. V současné době je trochu rozhozený po změně rankovacího systému alexa.
cenikdomen.cz – Seznam skoro všech expirovaných .cz domén, včetně ranků a zpětných odkazů. Bouhžel ty největší perly na které je předregistrace tam nenajdete.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup