Formulář podaný k SEC odhalil cenu za is.com

Společnost ironSource  odhalila cenu, kterou zaplatila za dvopísmennou doménu is.com ve vyplněném formuláři pro americkou komisi pro cenné papíry (SEC). ironSource se rozhodla vstoupit na burzu prostřednictvím SPAC. Dokonce jsem o ní psal v článku Další zajímavý SPAC $TBA se spojí s ironSource a ještě jako SPAC i nějaké akcie nakoupil. Už tehdy na mě jejich nová dvouznaková doména udělala dojem.

ironSource koupil doménu začátkem roku tohoto roku. Ke změně nameserverů došlo v únoru 2021. Od koho doménu koupili není známo, protože doména byla psaná na anonymní kontakt dlouhé roky, respektive chráněna WHOIS proxy od společnosti GoDaddy.

Cena domény byla 1,95M USD. Odhalilo jí vyplněné čtvrtletní hlášení F-1, které ironSource z důvodu vstupu na burzu museli podat k americké komisi pro cenné papíry.  Mezi Purchase of intangible assets (nákup nehmotného majetku) najdeme částku za 1,95M USD. V další částí, kde je nehmotný majetek rozepsán vidíme, že se jednalo o doménu a proběhl první odpis (amortizace).

George Kirikos který prodej domény sledoval a předpověděl, že by se cena dala dohledat v jednom z budoucích hlášení, o tom informoval na svém blogu. Také se domnívá, že je to možná první dvoupísmenná .com doména, kterou vlastní subjekt z Izraele.

Dvouznakových .com domén je pouze 676. Nejvíce jich drží subjekty z USA, ovšem nejčastěji je kupují investoři z Číny. Ceny za tyto domény se pohybují ve vyšších stovkám tisíc USD až milionech USD. Tento rok se prodala například IZ.com za 625K USD a ee.com za 1,35M USD.

Co se týká ceny 1,95M USD, tak ta řadí is.com zatím tento rok na 3. místo za Christmas.com (3,15M USD) a Angel.com (2M USD). Na čtvrté místo odsunula Exodus.com (1,945M USD).


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup