Pár obchodů na eToro aneb hrajeme si v malém

Minulý týden jsem si kvůli investici do $FTCV zřídil účet u eToro. Začal jsem si s eToro trochu více hrát a přiznám se, že se mi to zalíbilo i jako možnost investovat do BitCoin. Doposud jsem preferoval nepřímé investování přes $GBTC. Také jsem poprvé okusil shortování. Tento týden se všechno trochu zvrtlo, když se propadl BitCoin. Ale zábava to byla hezká :)

První hrátky se shorovováním

Co se týká kryptoměn, tak jsem v tom měl celkem jasno. Do BitCoinu se investuje, protože předpokládám, že půjde nahoru. Shortujeme Dogecoin, protože jeho osudem je propadnout se. Tento jednoduchý model jsem aplikoval hned na začátku, když trh byl ještě stabilní.

Výsledkem byly 2 povedené shorty se ziskem 5,04 % a 11,28 % (bez poplatků). Samozřejmě za minimum peněz, což je 25 USD :)

Poplatky jsou mizivé, takže nebyl problém si počkat. Jediné co jsem nebyl schopný dobře určit je volatilita, protože od ní se odvíjí při jakém procentu ukončit obchod (take profit). Koukal jsem také na grafy a příspěvky ostatních lidí, kteří na eToro diskutují a snažil se zjistit jaký má třeba vliv otevření různých trhů. Vypozoroval jsem zajímavé komentáře k Asii, která po půlnoci začíná tlačit některé kryproměny dolů.

Shortování akcií

V pondělí se objevila zpráva, že AT&T ($T) se hodlají sloučit s Discovery. Později se objevila zpráva, že se $T budou kvůli tomu omezovat dividendu. Popravdě $T se drží hlavně kvůli skvělé dividendě, která se blíží k 7 %. Navíc je do dividendový aristokrat, což znamená že platí dividendu bez její snížení alespoň 25 let v řadě. V celém S&P 500 je jen 65 takových společností. Spousta lidí a fondů investuje právě do dividendových aristokratů. Bylo mi jasné že cena půjde dolů a tak jsem si zkusil shortnout $T.

Samozřejmě jsem to jen testoval, abych si to vyzkoušel u akcií. Takže jsem to dal za minimum, což je 50 USD. Nechal jsem to jet i po zavření trhu a jen přenastavil příkaz take profit podle ceny v premarketu. Klaplo to dobře se ziskem 6,24 %. Dokonce jsem neplatil žádné poplatky.

Pád BitCoin

Nejdříve si do BitCoin kopl Elon Musk kvůli energetické náročnosti, a z úterý na středu se ozvala Čína, že jejich firmy nemají přijímat platby v $BTC. Výsledkem byl noční pokles BitCoin a dalších kryptoměn. U mě to vedlo k zavření dvou shortu Doge s krásným ziskem 9,44 % a 10,24 % (bez poplatků).

Samozřejmě mi proběhly všechny nákupní příkazy v $BTC. Rovnou jsem nastavil další pokud by to ještě padalo. U $BTC jsem měl v plánu automaticky likvidovat pozice se ziskem 10 %.

Ve středu jsem byl mimo domov. Věnoval jsem se práci a trh nesledoval. Kolem třetí jsem vyrazil na vlak, kde byla výluka takže jsem nakonec jel autobusem. No a tady probíhal velký pád BitCoin a dalších kryptoměn. Měl jsem trochu problém dobře zanalyzovat situaci. Na mobilu to nebylo nic extra. BitCoin už jsme neřešil, tam jsem měl nakoupeno dost. Rozhodl jsem se, že bych mohl se ziskem zkusit protočit další kryptoměny, které mě zaujaly svým konceptem (Ethereum a $ADA). Prostě využít šílenou volatilitu na trhu.

V autobuse jsem otočil $ADA se ziskem 20,08 % a shortul Coinbase se ziskem 6,18 %. Večer pak prodal další pozici $ADA se ziskem 20,04 %.

Když jsem nad tím přemýšlel, tak jsem si říkal, že jsem asi byl moc chamtiví. Jel jsem na 20 % zisku, což bylo i na tu šílenou středu prostě moc.

Stabilizace BitCoin – čtvrtek

Dneska se to postupně stabilizovalo a BitCoin začal bojovat o 40K USD. Zároveň šly nahoru i další kryptoměny. Abych dostal cash, tak jsem ukončil pozici v $AMAT, kterou jsem otevřel abych si vyzkoušel jak se obchoduje na eToro s akciemi. Ukončil jsem jednu pozici $ADA ze středy se ziskem 20 % a další dnešní také za 20 %. Jedno Ethereum za 20,04 %.

Teď mám 7 nákupních příkazů, které by mohly proběhnout v noci až se probudí Asie. Přidal jsem $BCH, $ETC a $LTC, které zkouším koupit pod cenou. Podle grafů kopírují zhruba BitCoin.

Asi bych to poskládal lépe, ale více jak polovinu peněz mám v $BTC, kde se mi nechce prodávat. Tam přemýšlím prodat polovinu na 60K a druhou po překonání maxima.

Závěr

Přiznám se, že jsem do kryptoměn jít nechtěl, ale je to celkem zábava. V porovnání s akciemi z OTC, které nemají ani status pink current to ani není takový adrenalin :)

Co se týká nějakého serióznějšího investování, tak bych rád zůstal u $BTC a Ethereum na mě udělalo celkem dojem. Možná i krátkodobě $ADA, která se podle mě sveze na ekologické vlně + jsou tam nějaké menší zisky ze stakingu, které eToro dělá automaticky.

No a samozřejmě se mi líbí shortování. Tam bude hodně příležitostí. Chce to jen sledovat zprávy a reagovat rychleji než ostatní.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Pár obchodů na eToro aneb hrajeme si v malém”

  1. Toto sa v odbornej literatúre volá “gambling”.
    Good Luck

  2. dnes je gambling normal jak casto vidim u znamych ktere jaem si dal do ignore kdyz me neustale spamovali s nakupem btc a jak jsou chytri a ja hloupy

Comments are closed.