Jak byl jeden z nejznámějších magazínů o SEO ze dne na den odstraněn z indexu

Search Engine Land je jedením z nejznámějších online magazínů o SEO. Přispívá do něj spousta známých lidí z oboru, kteří také často přednáší na prestižních konferencích. Zrovna dnes jej Google naprosto odstranil ze svého indexu.

A co se vlastně stalo? Mluvčí Google označil celý incident za chybu. Podle oficiálního vyjádření si Google myslel že web je napadený, a tak web prostě odstranil z indexu. Ze dne na den tak Search Engine Land na Google přestal existovat. Zároveň mluvčí redakci ujistil, že brzy dojde k nápravě a web se do indexu opět vrátí.

Že se magazín nenachází v indexu Google zjistit autor článku Barry Schwartz. Nevěděl však v čem je problém, protože neměl přístup do Google Search Console. Právě tam totiž bylo upozornění na napadení webu s možnosti zažádat o prověření. Zřejmě využil svých kontaktů a obrátil se přímo na Google. Ve vyjádření mluvčí Google je totiž zmíněno, že na chybu přišli dříve než bylo požádáno o prověření.

Ačkoliv Google přislíbil rychlou nápravu, web stále (23:30) v indexu není. Článek byl publikován 7:21 některého z USA časů (podle Twitter cca 11 hodin). Celou tu dobu tak přichází o návštěvnost z Google.

Závěr

Pro nás ostatní, kteří nemáme šanci se dopsat ani k podpoře Google natož k mluvčímu, tak nezbývá než se spolehnout na Search Console. Jedná se o kritický nástroj, pro váš web. Pokud vedete firmu, tak je možné že k němu má přístup jen jeden člověk. Pokud bude mít dovolenou a stene se vám něco podobného, co Search Engine Land, tak budete mít velký problém. Nebudete mít kde se dozvědět co je za problém ani kde poslat odvolání/žádost o znovuposouzení.

Myslím že neškodí pro nás všechny hned teď jí na  https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=cs a vyzkoušet jestli je vše v pořádku. Často jsou tam u webů zapadlé zprávy o menších i větších problémech.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

2 Replies to “Jak byl jeden z nejznámějších magazínů o SEO ze dne na den odstraněn z indexu”

  1. Alebo to bol dobre premyslený linkbait. Lebo teraz im pribudlo veľmi veľa spätných odkazov lebo sa o tom všade hovorí.

Comments are closed.