Facebook dosáhl na metu 2 miliard uživatelů

V úterý (27.06.2017) oznámil na svém facebookovém profilu Mark Zuckerberg, že počet uživatelů největší sociální sítě na světě dosáhl 2 miliardy. Mělo by se jednat o počet uživatelů, kteří navštíví Facebook během jednoho měsíce.

https://www.facebook.com/zuck/posts/10103831654565331

A jak vypadá typický den na Facebooku? 175 milionů lidí něco sdílí, napíše anebo reaguje v komentářích. Více jak 800 milionů klikne na libí se mi u komentáře anebo příspěvku někoho jiného. Většina uživatelů tedy obsah netvoří pouze konzumuje.

Co se týká konkurence, tak jediný kdo Facebook šlape na paty je YouTube s 1,5 miliony uživatelů, další je Whatsapp a Facebook Messenger s 1,2 miliardami. Počítám že do budoucna ještě Facebook poroste, protože je to takový internetový základ. Těžko ale říct kde může být strop. Počet obyvatel na zemi to nebude ;)

Trochu těžší to bude mít ale s tím, aby takovýto počet lidí stále bavil. Nová generace je lenivější obsah vytvářet. Radši jej konzumují, popřípadě se baví sami mezi sebou (Whatsapp, Facebook Messenger). V tvorbě obsahu má podle mě navrch třeba YouTube ale i  Twitch. Tím že jsem se začal věnovat blogu o Pokémon GO, jsem si uvědomil kolik mladých lidí nečte, ale rádo poslouchá už protříděný obsah. Je velké množství YouTuberů, kteří si pročtou novinky a pak je zjednodušeně převypráví + přidají k tomu nějaké své video z terénu. Mají takovou svou vlastní one man TV show. Teď nemám na mysli ty YouTubery, kteří mají pořady o ničem, ale opravdu lidi co něco baví a dělí se o to s ostatními. Ono to tu bylo vlastně tak nějak vždycky, jen ta novější generace to bere asi jako standard.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup