Zdravotní pojišťovny mění svá čísla účtů

Všichni kdo podnikáte pozor. Všechny zdravotní pojišťovny musí změnit své číslo účtu. Respektive jej převést k ČNB, jak jim to nařídila změna zákona o rozpočtových pravidlech (č. 128/2016 Sb). Je tak třeba upravit trvalé příkazy, popřípadě šablony, které k měsíčním platbám zdravotního pojištění používáte.

Btw. v úpravě zákona se píše následující. Zřejmě v zájmu “vyššího dobra”.

“(6) Majitelé účtů podle § 3 písm. h) jsou povinni poskytovat ministerstvu informace pro průběžné sledování vývoje peněžních prostředků na těchto účtech a pro kontrolu jejich použití, a dále jsou povinni udělit České národní bance souhlas s poskytováním informací o stavu a pohybech peněžních prostředků na těchto účtech ministerstvu.”.

 

Nová čísla účtů naleznete na stránkách vaší zdravotní pojišťovny, popřípadě souhrn dosud zveřejněných je i v článku na Ponikatel.cz. Bohužel je trochu problém dohledat od kdy máte nová čísla využívat. U VOZP, kde si platím zdravotní, mám čas do února 2017, přitom už teď platí obě čísla (poslal jsem dotaz přes kontaktní formulář). Největší VZP má na stránkách od 1.1.2017 s tím, že informace dostali plátci dopisem.

Takže navštivte stránky své pojišťovny. Pokud už to jde nastavte si nové číslo účtu. Jestli ne, tak si dejte notifikaci třeba SMSkou. Penále jsou u zdravotního pojištění přeci jen celkem nezanedbatelné. Byla by škoda platit něco navíc jen proto, že stát chce vidět pojišťovnám na účty.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup