Jak vám WordFence může zachránit SEO body

WordFence je plugin do WordPress, který má za úkol zvýšit bezpečnost instalace. Dokáže se postarat o některé druhy útoků, obsahuje funkce pro blacklistování konkrétních IP adres i rozsahů. Zároveň umí projet i soubory WordPress a porovnat je s originálem. Pokud nalezne změnu nabídne i možnost je nahradit. Můžete takto odstranit i jednoduché napadení. Dneska jsem si ale všiml jedné funkce, která vám může zachránit i SEO bodíky a to celkem zásadní.

WordFence mám nainstalovaný na dejecho.cz. Jedná se o PR web, kde si lidi mohou psát články a získat tak zdarma zpětný odkaz. Před mnoha lety to byl velký trend. Tyto weby však byly penalizovány Google i Seznam (pokud se chcete dozvědět více tak část 1, část 2, část 3). Dneska jich ještě pořád pár najdete. Vzhledem k tomu, že do instalace má přístup velké množství lidé, tak bezpečnostní pluginu je základ. Jsou tam dokonce dva :)

Dneska když jsem se rozhodl že vyzkouším nahradit AdSense za affil, tak jsem si prošel i reporty. Zarazila mě jedna kritická chyba. WordFence našel v článcích odkaz na web, který je na Google blacklistu, protože je u něj podezření na malware.

V tomto malém boxíku je důležitá informace, která vám může zachránit SEO bodíky.
V tomto malém boxíku je důležitá informace, která vám může zachránit SEO bodíky.

Odkazovat ne weby, které obsahují malware, podvodné či janek závadné informace pro uživatelé Google je celkem velký prohřešek. Google chrání své uživatele, respektive svou pověst. Rozhodně je nepošle na stránku, odkud by se dostali na nějaký závadný obsah. Můžete sbírat SEO bodíky jak chcete, ale pokud jakýmkoliv způsobem ohrozíte návštěvníky z Google, tak vám nebudou k ničemu platné. Prostě skončíte tak hluboko v SERP, že se nenajdete ani na site:.

Hlídejte si odkazový profil … ten druhý

Jste zodpovědní za všechen obsah, který máte na webu. Nejen texty ale i odkazy ven. Možná nevěříte na negativní SEO, ale existuje. Bylo tu dříve než přišel Tučňák anebo Panda. Fungují pro něj trochu jiná pravidla. Například odkaz s nofollow na zavirovanou stránku je pořád brán negativně, protože se jedná o odkaz, který přivede návštěvníky do problémů. Google si to hlídá. I odkazy v komentářích vám mohou uškodit ;)

Zdroje


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “Jak vám WordFence může zachránit SEO body”

  1. Wordfence používam na každom wp webe ako základný bezpečnostný plugin a som celkom spokojný, pretože netreba k nemu už nič inštalovať ohľadom bezpečnosti a zvláda všetko, najmä automaticky blokuje robotov, ktorý sa snažia prelomiť heslo.

    1. Necháváš si posílat emaily (takové ty [Wordfence Alert])? Třídíš je nějak třeba pomocí fíltrů? Mě toho chodí celkem dost :)

      1. My je třídíme rovnou do koše. Pokud je plugin dobře (dostatečně tvrdě) nastaven, není na co upozorňovat. Teď v poslední době se nám osvědčilo cdnko, konkrétně cdn77 com. Možná by to stálo za test a kritiku – jako téma. Chodí nám skvěle s W3 totoal cache, ale myslím, že půjde hravě nastavit i na bývalém “ZENu”.

  2. No vidis, a ja WordFence odinstaloval, protoze byl hodne zravy. Nahradil jsem si ho All In One WP Security & Firewall, sice nema detekci nakazenych webu, ale funguje proste lip a nezadelava tolik DB svymy logy.

  3. Wordfence je pro mě jedním z must-have pluginů na každém webu. Bezpečnost je důležitá.

  4. Na bezpečnostní pluginy bacha, když se blbě nastaví, dokážou nadělat pěknou paseku! S některými pluginy nastávají problémy kvůli omezení práv pro zápis či editaci .htaccess a wp-config a některé blacklisty na roboty blokovaly i Seznam bota. Některé položky zabezpečení jsou vyloženě nebezpečné nebo osekávají funkce – zákaz XMLRPC odstřelí Jetpack, změny uploads adresářů nebo adresářové struktury můžou způsobit řadu problémů s pluginy. Problém s nákazou vzniká obvykle kvůli mizerným heslům, neaktuální instalaci a nacpání miliardy pochybných pluginů do WP. Na moje weby jdou tisíce útoků, ale většinou jen primitivní boti, kteří ani neprojdou přes slušné heslo.

Comments are closed.