Průzkum chování mobilních návštěvníků

Google a IPOS vytvořili společně studii postavenou na 3000 vyhledávání uživatelů s mobilním telefonem, aby zjistili co se stane, když vám návštěvník nemůže zavolat. Tento průzkum mě zaujal hlavně z důvodu možného budoucího chování zákazníků s mobilním telefonem. S narůstajícím počtem mobilních uživatelů se totiž možná bude “překvapivě” více a déle volat. To ale znamená další náklady na čas a lidské zdroje.

  • U 47 % návštěvníků bylo zjištěno, že zváží možnost zkusit konkurenci.
  • 47 % návštěvníků byla patrná frustrace a rozčarování.
  • 35 % návštěvníků bylo nespokojeno se značkou.
  • 34 % návštěvníkům to bylo jedno a nemělo to vliv na značku.
  • 33 % návštěvníků dalo najevo, že značku do budoucna už nemusí využít.
  • 33 % návštěvníků zřejmě nedoporučí značku.
  • 27 % návštěvníků považuje takovouto značku či společnost za méně důvěryhodnou.

Přítomnost kontaktního čísla na komerční stránce by měla být nutnost. Jak je vidět zvláště u uživatelů s mobilním telefonem celkem zásadní. Potenciální zákazníci, kteří se vám rozhodnou zavolat to s nákupem většinou myslí opravdu vážně.

A v které fázi nákupu považují přítomnost telefonního čísla za nejdůležitější?

  • 30 %  v období, kdy teprve hledají inspiraci
  • 52 % v období, kdy provádí detailní průzkum
  • 62 % v období, kdy provádí samotný nákup
  • 40 % v období, kdy už k nákupu došlo

Google umožňuje k AdWord reklamám přidávat takzvaný Call button. Ten se zobrazí přímo v reklamě a uživatel na něj rovnou klikne a volá vám. Podle tohoto průzkumu 39 % lidí, kteří jej využijí, řekli že potřebují společnostem volat přímo. Tedy jsou zvyklí volat.

65 % nakupujících, kteří začnou svůj nákupní proces na mobilním zařízení, jej pak dokončí na desktopu.

Z průzkum také vyplývá, že lidé z desktopem často tráví více času procházením a pročítáním produktových stránek, při rozhodovacím procesu je potřebují a preferují. Naopak lidé využívající mobil vám v případě nedostatku informací zavolají, ovšem takovýto hovor trvá poměrně dlouho. U zákazníků, kteří přišli přes AdWord Call button to je v průměru 6 minut. 72 % lidí, kteří kliknou na call butto trvá déle jak 30 vteřin.

Zdroj: http://quicksprout.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2015/05/How-To-Get-More-Sales-from-Your-Mobile-Visitors.jpg

A jak je to u vás? Voláte anebo volají vám?

Volají, volají, volají. A to většinou úplně zbytečně, protože se jim jen nechce číst. Většinou volají několikrát dokola stejní lidé. Jiní si ověřují, zda firma vůbec existuje, protože se někde psalo, že na internetu jsou samí podvodníci. Pondělky a úterky jsou kvůli telefonování děsné. Nic neuděláme. Zvyšuje to náklady a díky tomu ceny. Zbytečně.

Lydie, levne-snubni-prsteny.cz


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

One Reply to “Průzkum chování mobilních návštěvníků”

  1. Volají, volají, volají. A to většinou úplně zbytečně, protože se jim jen nechce číst. Většinou volají několikrát dokola stejní lidé. Jiní si ověřují, zda firma vůbec existuje, protože se někde psalo, že na internetu jsou samí podvodníci. Pondělky a úterky jsou kvůli telefonování děsné. Nic neuděláme. Zvyšuje to náklady a díky tomu ceny. Zbytečně.

Comments are closed.