Jak na 6 měsíců ovládnout top SEO pozice na Google.co.uk

Dnes jsem četl zajímavý příběh jak Charles Floate ovládl během 6 měsíců listopadu do května top pozice v Google.co.uk na následující slovní spojení:

  • uk seo
  • seo uk
  • seo services
  • seo company
  • seo

Vzhledem k tomu, že poskytuje SEO služby, tak za tu dobu vydělal celkem slušné peníze (rekord byl 250 leadů za měsíc). Zároveň si vyzkoušel za jak dlouho, při použití black hat metod mu celý projekt Google zruší. Dokonce na web dal svůj authorship. Penalizace nakonec přišla po 6 měsících.

Koncept

Web byl postaveny na hlavní doméně GodlikeSEO.co.uk a třech dalších doménách GodlikeSEO.com/info/pw, které směřovaly na hlavní pomocí přesměrování 301. To zajistilo ochranu před penalizacemi od algoritmů (viz. článek Jak obejít penalizaci Tučňáka). Díky tomuto konceptu bylo možné nasadit pořádnou linkjuice kanonádu z odkazových schémat.

Samotný web

Základem webu se stal text o několika stech slovech. Vše cíleno na zákazníka, aby se co možná nejvíce zvýšila šance pro konverze. Web obsahoval samozřejmě reálné telefonní číslo na stránku s kontaktem. Takže žádné SEO texty ani nic podobného.

Samozřejmě to dneska už nestačí. Pokud nabízíte služby jsou in texty v délce 1000 slov a více. Ostatně proč myslíte, že tak letí velké responzivní scrollovací firemní prezentace? :)

Charlesova konkurence takové weby samozřejmě měla. Přeci jen si vybral jako soupeře SEO společnosti. Aby je dostal potřeboval na svou stránku dostat text. Jenomže ideálně, aby moc neotravoval. Takže využil plugin, který zobrazuje text v malém popupokně po kliknutí. Tento text Google vidí jako čistý html. Nechal si napsat na iWriter (anglická obdoba českého Copywriting) dva originální články o 800 slovech. Ty schoval právě pod klikací popupokna na spodu stránky. Celkem tak měl na homepage přes 2000 slov textu. Podle statistik údajně na tito odkazy nikdo z návštěvníků za toho půl roku neklikl.

Dále si objednal pět článků v délce 500 slov pro firemní blog. Prostě čím více stránek tím lépe.

Linkbuilding přímo pro web

Asi tušíte že si Charles rozhodně nebojí ušpinit ruce, takže vás asi nepřekvapí, že si odkazy prostě nakoupil. Jenomže v dnešní době už se na to používají služby, které to zajistí. Přesně podle požadavků, diskrétně a často jen na jimi kontrolovaných webech.

Koupil si balíček od SEOlutions za 129 USD/měsíc, který mu zajistil 100 různých odkazů ze stránek z vysokými ranky. Jen pro informaci SEOlutions je jedna z těch větších firem v oboru. Poskytují odkazy z více jak půl milionů webů, 90 % je v angličtině, GPR 3 – 6, OBL menší jak 10, autoritativní weby se starší zaběhnutou doménou a v ceně je i garance výměny odkazu.

K rychlejší indexaci použil 2000 odkazů z tier 2.0 v rozmezí 7 dnů.

Dále použil službu Link Emperor, kde si na jejich blogách nechal vygenerovat 250 postů, které směřovaly přímo na web (přesné i brandové odkazy). Pokud s podobnými službami nemáte zkušenosti koukněte se na Charlesovo video s tutoriálem. Budete žasnout ;)

Linkbuilding přes 301

Pokud máte morální pochybnosti o linkbuildingu v předchozí části, tak tohle se vám už líbit vůbec nebude :)

O programu GSA Search Engine Ranker jsem psal už dříve. Prostě jej napojil na VPS proxy a začal komentářový spam směřující na kontextové weby spadající pod tier 2 (blogovací služby atd.).

Další odkazy nevalné kvality sehnal přes Fiverr za 5 USD/týden.

Samozřejmě všechno vypráno přes 301.

Výsledek

Celkem utratil 319 USD za top pozice, které mu přinesly měsíčně přes 90 leadů. Celkem za celých 6 měsíců měl 1000 leadů a získal 50 klientů. Když si vezměte že průměrný klient u něj utratí 1250 GBP, tak to rozhodně není špatný výsledek.

Originální článek včetně obrázků si můžete přečíst zde:

Závěr

Nevím proč, ale při psaní se mi vybavilo několik scén z Wolf of wallstreet a Czech made man :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “Jak na 6 měsíců ovládnout top SEO pozice na Google.co.uk”

  1. Moc těmto linkbilding akcím nerozumím a rozhodně se do něčeho podobného nebudu pouštět. Ale je určitě moc zajímavé si přečíst, jak se dá krátkodobě a s nízkými náklady pracovat a vydělávat. Joooo, kdo umí a nebojí se;-)

  2. Tak jo, kdo další si to zkusí v místních luzích a hájích? :)

    1. Pod pojem lead si můžeš představit nějakou akci. Například přihlášení se k odběru emailem, vyplnění formuláře, zanechání kontaktních údajů atd.

  3. Co se týče SEO tak tomu nějak moc nedůvěřuji. Jakože snažím se psát čistě, dodržovat W3C standardy, ale i tak jsou dost často na vysokých pozicích v google stránky které absolutně, ale absolutně nesplňují žádné podmínky SEO a dokonce nemaji skoro žádné zpětné odkazy. Tomuto vůbec nechápu a proto pomaličku ztrácím důvěru v SEO.

Comments are closed.