Soutěž o 10 .eu domén od Zoner II.

logo-czechiaTak tu máme další kolo soutěže o 10 .eu domén od společnosti Zoner, která právě teď má .eu domény za 49 CZK. Pokud si u Zoner koupíte .eu doménu za tuto super cenu zařadíte se navíc do soutěže o jeden ze tří telefonů Motorola Moto G. Akce platí od 6.1 do 31.3 roku 2014.

Zajímavost

Možná jste přemýšleli proč je .eu doména označena jako ccTLD (country code top level domain) a například .asia jako gTLD (global top level domain). Přiznám se, že najít uspokojivou odpověď není zrovna dvakrát jednoduché.

Jedna teorie říká, že .eu je doménou Evropské Unie, tedy skupiny států/zemí, takže označení ccTLD jí právem náleží, zatímco například .asia je doménou kontinentu.

Druhá teorie je, že se vycházelo ze standardu ISO 3166-1 alpha-2 kódů, kde má Evropská Unie už dlouho rezervovaný právě EU. ISO 3166-1 je seznam 676 dvoupísmenných kódů pro země.  Právě na nich jsou postavené domény nejvyššího řádu států.

Dnešní otázka

Prvním deseti, kteří odpoví na následující otázku do komentářů (nezapomeňte vyplnit email), pošlu kód na .eu doménu zdarma.

Která země má aktuálně nejvíce registrovaných domén .eu?

Pravidla a postupy

  • 1 kód na 1 reálného člověka z 1 reálné IP adresy na jedno soutěžní kolo
  • Kódy se uplatňují zde.
  • Kódy je třeba uplatnit nejpozději do 16.3.2014.
  • Nepodvádíme a chováme se čestně, ne jako naše politická reprezentace.
  • Pokud kód vyhrajete a zašlu Vám jej emailem, kde je v komentáři, tak je váš. Můžete s ním dělat co chcete. Třeba jej někomu věnovat :)

Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

14 Replies to “Soutěž o 10 .eu domén od Zoner II.”

  1. nemecko – projistotu pisi podruhe nevim zda vam to predtim prislo :( psal jsem to a pak mi to nejak spadl prohlizec

    1. OK pro dnešek končíme, jdu rozeslat kódy. Správná odpověď je Německo

Comments are closed.