Vy stále ještě zkrášlovat odkaz?

yunoV květnu to budou dva roky, co jsem vytvořil projekt dejEcho. Od té doby se mu s přestávkami věnuju. Týdně to vychází tak na hodinku, pokud neberu v úvahu různé procházení logů a studování různých analýz. Za tu dobu jsem pobral nějaký ten know how, zveřejnil dvě zprávy z projektového deníku (část 1,část 2) a nedávno dokonce začal pouštět ven seznamy mrtvých domén s ranky na Oberonu. Přiznám se, že na dejEcho jsem celkem hrdý :)

Takže teď si dáme jednu takovou SEO lekci, která vychází právě z poznatků dejEcho. Prakticky od začátku se setkávám s jením poměrně velkým nešvarem některých SEO mágů. Neustále mají potřebu zkrášlovat zpětné odkazy. Snad v každém pátém článku je zpětný odkaz tlustě a jednou za čas je to dokonce header.

Na první pohled to možná vypadá (pro někoho) logicky. Když je klíčové slovo bold/strong, tak má větší váhu. Pro jistotu to jednou za čas někdo dokonce zkusí s header, ten je přeci větší ne?

Pravda je však jiná. Použitím této techniky se totiž vystavujete poměrně velkému nebezpečí. Nejhorší varianta, která se může stát je následující:

Místo odkaz vznikne odkaz.

Ano i tak se může třeba WP zamyslet. Takže schválně jestli poznáte s kterou Black Hat SEO technikou si právě teď zahráváte?

Správnou odpověď najdete zde.

Asi vám nemusím říkat, jak se primitivní Black Hat SEO techniky trestají. Pokud tedy podobné věci děláte přestaňte. Odkazy v článku nemusíte nijak zvýrazňovat, protože sami už jsou od textu vizuálně odlišené. A samozřejmě pokud by nebyly odlišené a vypadaly by naprosto stejně, tak se dopouštíte toho samého.

Závěr

Pokud by byl zájem můžeme v tomto tématu pokračovat. Sice se jedná o naprosto banální SEO chyby, kterých se dopouštějí spíše ti “levnější” SEO mágové, ale o to mohou být následky horší. Zvláště dnes, kdy by si Google za své poslední úpravy algoritmu, zasloužil pořádný facepalm.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

6 Replies to “Vy stále ještě zkrášlovat odkaz?”

  1. asi som to nepochopil. co je na rovnakofarebnom odkaze spatne? odkazy byvaju podciarknute a po nabehnuti mysou zmenia kurzor. co ak chcem B/W stranku?
    a co interne odkazy v menu? tie tiez musia vyrazne odlisne od ostatneho formatovania?

  2. Formatovanie ma minimalny dopad na odkaz. Ani by som nepovedal, ze negativny, ak to teda nerobite furt. A sem tam si spravit “trochu iny odkaz” moze prispiet k diverzifikacii rovnako ako robenie preklepov alebo velkych a malych pismen.

    Inak vlozenie odkazu do H1 robi naozaj divy .Aj ked nato staci malicky update a stranka pojde dole . Ale momentalne H1 odkazy valcuju :)

    Este taka mensia pikoska, Matt Cutts ma na svojom blogu schovane odkazy na WordPress a tusim aj nieco ine . Hehe kto je teda cloaker :))

Comments are closed.