Tip jak získat doménu se spoustou odkazů

determined-challenge-consideredJsou projekty u kterých potřebujete získat ranky. Jenomže to je často běh na dlouhou trať. Zvláště pro ty kdo začínají a nemohou tak spoléhat na zázemí desítek webů, které během krátké doby naplní web linkjuice až do výše požadované hodnoty srank a gpr.

Úplným začátečníkům, kteří se chtějí věnovat třeba blogováním za peníze doporučuji koupit už existující projekt, který hodlá majitel rušit. Získáte do začátku doménu s historií, vytvořený obsah, ranky a občas i nějakou tu komunitu. Cena je většinou výrazně nižší než náklady na vytvoření.

Ti pokročilejší většinou sáhnou po doménách s ranky.

Každý den expiruje poměrně hodně domén se slušnými ranky. Většina je odchycena, pak zrušeny do 5ti dnů v rámci testování, smazány a znovu odchyceny. Ovšem popravdě najít nějakou tu pravou zabere dost času a je to hodně o trpělivosti a konec konců i štěstí. Někdy si počkáte týden, jindy i měsíc.

Jenomže na smetišti dějin je takových poměrně hodně. Ztraceny v zamění a bez povšimnutí. Někdy stačí aby pár měsíců před expirací majitel zrušil obsah a ranky padnou na nula, taková doména může proklouznout automatickému systému.

A tak se dostáváme k tématu dnešního článku. Jak najít doménu s dostatkem zpětných odkazů? Můžete zkusit hledat mrtvé weby na wikipedii, ale to letělo v roce 2011. Dneska už musíte použít důmyslnějších metod. Například jít po stopách linkbuilderů, kteří odvedli svou práci.

Znáte program Xenu’s Link Sleuth? Používám ho na zjišťování mrtvých odkazů na stránkách. Je to software zdarma, který by neměl chybět v repertoáru žádného SEO šamana. V podstatě do něj vložíte URL wbu a on kompletně procrawluje všechny stránky, najde na nich odkazy a pár dalších informací. Data se dají vyexportovat a dále s nimi pracovat. Můžete tak zjistit kam směřují například mrtvé odkazy přispěvovatelů do diskuzí, z článků a tak dále.

S dostatkem času a pár úpravami není problém výsledky z více velkých webů pospojovat a najít zajímavé domény, které nejsou aktivní s dostatkem zpětných odkazů. No aby to chrlilo zajímavá data asi to bude chtít udělat software na míru s pořádnou databází. Na druhou stranu není problém jej poslat na nějaký velký blog či diskuzí fórum a dohledat pár mrtvých domén. Ty pak projít ručně.

Závěr

V každém případě doporučuji program Xenu zkusit. Viděl jsem jej použít v kombinaci s jinými programy na generování celkem zajímavých vizuálních map.

Takže jdeme si zahrát na archeology, kteří hledají ztracené weby v čase, podle stop, které zanechali linkbuildeři? :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

22 Replies to “Tip jak získat doménu se spoustou odkazů”

  1. zaujímavý program už ho sťahujem, len sa ešte musím naučiť ako ho správne a rozumne využívať

  2. muzes pls vysvetlit “Většina je odchycena, pak zrušeny do 5ti dnů v rámci testování”? TO jako ze domena expiruje treba 5.5, nekdo si ji ten den odchyti a za 5 dnu je zase volna??

    1. neznamy: ano ale lze to dělat jen u některých TLD, například gTLD to umí
      Filip Brůcha: většinou už mám stránky připravené, anebo tam nahodím třeba prázdnou WP instalaci, prostě aby tam něco bylo. Pro mě je “SEO obsah” sitemap, robots.txt, ověřovací kód GWT jinak to nijak extra neřeším.

  3. Když takto získáš mrtvou doménu bez obsahu, ale stále s rankem, tak jako první věc uděláš co? Nahraješ tam nějaký “seo obsah”?

  4. Lámal jsem si dlouho hlavu na tím, kde koupit nějaký originální, ale už neaktualizovaný blog. Tohle je výborný tip, díky za něj.

  5. ja som doménu pod svojím menom registroval naslepo, históriu má od roku 2006, vlasntila ju firma tvoriaca webstránky, z ktorých idú odkazy do dnes :)

  6. Výborně, vyzkouším na jednom odepsaném webu a třeba se na moment vzkřísí :-) Díky za tip!

  7. Jsem trochu překvapen, že většina čtenářů tohoto blogu neznala Xenu. Vždyť je to spolu s GWT jeden z nejdůležitějších nástrojů každého webmastera.

  8. Od Xenu nečekejte nějaké zázraky. U velkých webů s velkou návštěvností má problémy. Testoval jsem ji na stránkách jednoho velkého města, návštěvnost je v tisících. V tisících se pohybují i odkazy a Xenu nebyl schopen dojet. Neustále jsem jej musel po erroru zapínat a stejně se mi ani po víkendu nepodařilo dojet do konce.

  9. Zajímavý nástroj a dokonce to funguje pod Linuxem :-) Jinak na zpracování těch linků by to pak chtělo nějaký další automatizovaný nástroj.

  10. Xenu, i když dlouho již nebyla žádná novější verze, je hodně užitečný nástroj – souhlasím s komentářem, že by měl být mezi základní povinnou výbavou každého webmastera :-)
    Ale tento způsob hledání mrtvých domén je šikovná metoda a stydím se, že mě to nenapadlo – díky za nakopnutí ;-)

  11. A ještě se výborně hodí na zcela “legální” sběr emailů ze serverů všeho druhu :D

  12. Link Sleuth vypadá slibně – našel jsem přes něj nějaký domény. Nicméně u rozsáhlejších webů se mi s ním povedl pěkný DOS útok ;-).

  13. Díky za tip, super prográmek. Ještě by to chtělo článek jak zacházet s nalezenými doménami. Přeci jen si na web nemůžu přesměrovat kdejaký odkaz. Agregovat to jinde a pak přeposílat ?

  14. Drahý Drago, díky za článek http://404m.com/2013/05/09/tip-jak-ziskat-domenu-se-spoustou-odkazu/. Xenu jsem neznal a myslím, že služeb tohoto prográmku určitě využiju… Tak mě tak napadlo, co kdyby jsi udělal článek na téma “SEO šamanův software kit”. Dost by mě zajímalo, jaké programy nebo webové služby jsou pro SEO šamany nepostradatelné, s čím pracují dnes a denně. Počínaje GA až po třeba Xenu. :)

    1. R.Z: jsem rád, že ti Xenu pomohl. Můžu něco takového vymyslet. Díky za tip na článek.

Comments are closed.