Jeden trik z black hat seo

Když děláte black hat seo většinou to nedopadne dobře. Šance, že na vás vyhledávače přijdou je totiž velice reálná. Dnes dáme řeč o linkbuildingu za který hrozí opravdová deindexace, penalizace a možná i náhodné přejetí vozem, který dělá fotky pro službu street view. Ne, nedal jsem se na temnou stranu síly. Jen v pátek je vždy nedostatek témat pro psaní článků :)

Takže kdyby jste chtěli dostat ban za nelegální linkbuilding co by jste dělali?

  • Spamovali na diskuzních fórech.
  • Spamovali v komentářích pod články na blozích. (existuje přes 60 CMS)
  • Vytváření profilů se zpětným odkazem.
  • Seomaty, domainmaty, websitematy a další maty.

Pro náš příklad by tohle mohlo stačit.

Pokud to rozjedete, tak zjistíte že ban nedostanete. Ručně to jde jen velice obtížně, zvláště u zavedených stránek. Takže si to musíte zautomatizovat. Na ban potřebujete minimálně 10K zpětných odkazů během krátké doby. Popravdě než by jste si sehnali vůbec seznam tak tisícovky blogů, které nemají zapnutou ochranu tak se z toho zblázníte. To samé platí i o tom zbytku. Prostě dejme tomu, že skončíte u nějakého placeného software do kterého výrobce dodává každý měsíc pár tisíc nových cílů. No a máte ban. Tedy nemáte ban. Jak ukázala nedávná studie chce to trochu více času než jej dostanete.

Překvapivě ale lidem z temné strany SEO o ban nejde. Snaží se balancovat nad propastí. Aby minimalizovali rizika používají jeden takový trik. Koupí si doménu, která má nějakou tu historii (v nejhorším postačí i nová .info doména v hodnotě jednoho piva). To bude doména, která je předurčená ke zkáze a několikaměsíčnímu zatracení. Dají na ní přesměrování 301 na cíl, který má ze spam odkazu těžit. A rozjedou spamovací akci. V momentě, kdy je nevinná doména sestřelena jí přesměrují jinam anebo nahodí 404ku. Pokud k penalizaci nedojde cucají pes ní link juice. Ne vždy se to dělá kvůli SEO efektu. Někdy jde čistě o peníze. Při masivním linkbuildingu nějaké ty návštěvníky prostě sesbíráte. Může jít i o “praní špinavého trafiku”, kdy díky nějakému systému přeměníte SPAM trafik na kredity, za které nakoupíte “čistý trafik”. Přiznám se, že teď spíše hádám. Nevím jak se vydělává na takovémto spam trafiku i když pár tipů by jsem měl.

Na závěr už jen stačí dodat – nezkoušejte to :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

9 Replies to “Jeden trik z black hat seo”

  1. Jéééééééééééé já to nechápu. Takže asi jsem out. Přeměrovává se i pagerank? Ach jo já neumím ani bílé SEO natož tohle…béééééééééé

  2. Na tomhle stojí ty různá východoevropská PPCcka, x domen denne, masivni spam, cpani keywordu, iframe s vysledky na dane slovo a kazda domena se zaplati a vydela. nektera je za cas zlatou zilou.

  3. Ten spam traffic se nejcasteji prodava na forech primo uzivatelum kteri ho pouzivaji na “redeni” konverzi na CPA nebo snizovani CTR u adsense.

    Odkazy z komentarovych a jinych spamu se taky malokdy smeruji primo na “money site”, pouzivaji se treba profily na forech nebo ruzne blogger a jine blogy k vytvoreni dalsi “buffer” vrstvy.

  4. Přesměrování pomoci 301 by melo predat i rank. Nevim jestli 100% ranku, nebo je tam nejaky utlumovy faktor – pravdepodobne ano.

    Jenom mi neni jasne, proc bych to mel smerovat pres 301? Vyhodnejsi se mi jevi, dat tam namisto 301 stranku s textem obsahujicim pro me zajimava klicova slova. Krome toho, ze ziskam ranky, tak ziskam i tematicky spravny linkjuice. Nebo se pletu?

  5. Zajímavý způsob, určitě se nyní objeví několik nových pseudolinbuilderů. kteří z klientů vytáhnou veliké peníze a zabanují jejich page ;))

  6. Zajímala by mě zkušenost někoho, kdo tohe dělá a jak to dělá. Ale to nám asi jen tak někdo nepoví, žejo? :-)

Comments are closed.