Pojďme dát dohromady seznam nových reklamních systémů

Dřív vznikaly reklamní systémy jako houby po dešti. Jakmile se zjistilo, že se v nějakém protočí pár desítek tisíc měsíčně už vznikaly minimálně tři konkurenční. Přemýšlím kam se všechny nové pokusy poděly? Vznikají vůbec další, anebo už se nepropagují přes reklamní kanály, které sleduji?

Affiliate sítě

V současnosti fungují následující:

eSpoluprace.cz – Luxusní počin Elephant Orchestra. Celkem 10 programů, které můžete propagovat. Dostatek bannerů, některé ve velkém rozlišení.

  • Ferratum – 150 CZK za sjednanou půjčku
  • IPojisteni CZ/SK – 55 CZK za vyplněný formulář
  • Provident CZ/SK – 190 CZK za smluvenou schůzku
  • Mall 1% – 7% – mají hezké velké bannery na Starcrafta 2 a Mafia 2. Pokud máte diskuzní fórum o hrách můžete zkusit nasadit
  • Liposukce – 450 CZK za objednávku
  • NaturalSlimFit – 160 CZK za objednávku
  • ExtremeMuscle – 180 CZK za objednávku
  • Báječná hypotéka – 1100 – 7200 CZK za sjednanou hypotéku
  • Zážitky – 10% + 1500 CZK pokuď vyděláte 3000 CZK za měsíc
  • Homecredit půjčka – 100 CZK za člověka, který projde prescoringem operátora (nevím přesně co to znamená).

Popravdě jsem toho moc neprodal, ale z referencí vím, že fungují dobře. Technická podpora reaguje hodně svižně a poradí i s banalitami. Nedávno byl sraz affilaků eSpolupráce s paintballem.

Jediné co mi chybí je měření počtu prokliků.

WebExSys.com – Ačkoliv tento systém nemá zrovna profesionální design a v minulosti si prošel několika problémy s neplatícími eshopy, rozhodně stojí za povšimnutí. V současnosti je v něm cca 50 affiliate programů všeho druhu. V systému mám pode mnou registrováno přes 60 lidí. Ze statistik těch aktivních vidím, že nejúspěšnější kampaně jsou na Kované nože, RC modely, Levné Hodinky a CK Akvila Travel. Pokud se mýlím nech mě někdo opraví, ale vypadá to, že co do počtu affiliate programů je webexsys největší affiliate síť.

Hodně partnerů je ale malých a je to znát i na počtu reklamního materiálu. Je to škoda, protože někteří z nich prodávají unikátní věci či služby. Mě osobně se hodně líbili třeba samolepky na zeď. K těm máte k dispozici pouze reklamní banner 468×60.

Sworp.net – Popravdě tento systém moc nevyužívám a dnes jsem jej navštívil jen aby jsem se koukl jestli něco nepřidaly.

Najdete zde následující programy:

  • Ethno eshop – 20%
  • Žertovné předměty – 20%
  • Glukometry – 50%
  • Meče, nože, katany – 10%
  • Sexshop – 10%
  • dAukce – pouze za domény prodané nad 1K CZK 6%
  • PowerBall – 10%
  • Sworp.net – pro registrované podpartnery 5%
  • IDkarta – propagace mojeID  20 CZK
  • další glukometry – 20%/100 CZK

Tato síť už od svého vzniku odrazovala hlavně svou registrační adresou v Anglii. Pro její užívání musíte být plátci DPH a každého čtvrt roku vyplňovat formulář VIES. Dodnes nechápu proč někdo společnost zaměřenou na ČR/SK trh zakládá v Anglii.

Mimo výše zmiňované sítě je u nás ještě oblíbená zahraniční síť cj.com. Obsahuje několik desítek affiliate programů mířených čistě na ČR. Zvláště velkých hráčů jako Slevomat anebo Mobilních operátorů. Pro její užívání musíte být také plátci DPH a vyplňovat formulář VIES.

Dále vím že u nás funguje ještě síť webtrader.cz, ale ta není ani přeložená do češtiny a jsou tam tuším jen tři programy. Pokud znáte další zajímavé napište do diskuze.

Pay Per Click

Z těch u nás nemáme moc na výběr. AdFox se sloučil s AdSense. Takže nám tu zůstaly celkem tři.

Sklik.cz – seznamovský sklik rozhodně není tak špatný jak se o něm tvrdí. Některá témata jsou celkem nad očekávání. Bohužel absence bannerové reklamy je celkem problém, alespoň pro mě. Relevance zatím spíše sporná. Někdo si stěžuje, jiný je spokojený. Kde je problém nevím. Anebo dáme anketu a bude to :)

[poll id=”144″]

AdSense – reklamní síť Google celkem slušně jede. Tento týden jsme zažili nucený přechod na nové rozhraní. Když si trochu vyhrajete můžete v grafech vysledovat jak jsou na tom jednotlivé formáty reklamy. U mě rozhodně dobré a cena za klik se začíná pomalu zvedat. No ještě aby ne. V říjnu jsem měl pocit, že snad žádné Vánoce ani nebudou. Asi nemá cenu připomínat, že na užívání AdSense musíte být plátcem DPH.

eTarget – já už jsem na něj rezignoval, takže recenzování je na vás. Co jsem četl na fórech tak je stále mimo, ale uvolněnější pravidla umožňují vydělávat alespoň webmástrům s ne zrovna moc legálním obsahem. Jak je to s plátcovstvím DPH je také sporné.

Další PPC sítě, které cílí na český trh neznám. Pokud vy ano tak sem s nimi.

Pay Per Post

PlaCla.cz – Nedávno jsem si otestoval PlaCla z pohledu blogera. Prostě jsem se přihlásil k napsání článku a napsal jej. Rozhodně se tam dají najít rozumné poptávky, které obsahu tématického blogu neublíží (#1 jsem napsal za 200 CZK a #2 za 280 CZK). Dokonce by se poptávka dala označit za inspiraci. Často se v poptávkách nachází naprosté šílenosti (6 odkazů v 2 NS za 140 CZK) anebo naopak zadavatel chce jen odpad s pár odkazy. Občas je to těžké rozeznat, chtělo by to nějak označit. Díky pode mnou registrovaným lidem vím, že opravdu existují uživatelé co vydělávají tisíce za měsíc. Měl jsem tam i člověka, co dostával za články 600 CZK. Mimochodem PlaCla je jeden z mála systémů, který má velmi dobrou platební morálku. Sami si řeknete, kdy peníze chcete a do tří dnů je máte na účtě.

PostsGenius.cz – Poměrně nový systém, který je postaven podle zahraničního vzoru. Hned po startu se mi podařilo získat 22 uživatelů pode mnou (díky vám všem), což je slušný vzorek, aby jsem mohl sledovat jak systém bude fungovat. Bohužel se naplnily obavy a moc se to nerozjelo. Z 22 si jeden zaplatil naplnění a 1 dosáhl na výplatu. V porovnání s PlaCla je to bída. Důvodem je zřejmě sídlo firmy, které je opět v Anglii. Opět se tak vynořuje problém plátcovství DPH a pravidelné podávání formuláře VIES. Ačkoliv se objevilo několik prohlášení přímo od firmy BackLinks Genius Ltd, že není nutné být plátcem DPH kvůli nějaké “kličce”, což by bylo nepochybně super pro mnohé blogery, nechtěl by jsem být na místě člověka, co tuto kličku bude vysvětlovat zaměstnancům finančního úřadu. S těmi je lépe vycházet v míru, než zkoušet nějaké triky. Na samotné stránce O nás, navíc není uvedeno VAT ID (ekvivalent našeho DIČ), takže to vypadá, že nejsou plátci. Jenomže já plátce jsem. Prostě v tom mám guláš a až dojde na placení tak jim vystavím fakturu včetně DPH co sám zaplatím ze svého :/

Ohledně dalších Pay Per Post systémech toho moc nevím. Vím že tu byly nějaké pokusy ale jak dopadly těžko říct. Také se jeden nový chystá, ale to bude spíše tržiště, bez třetí strany.

Chtěl jsem přidat ještě systémy na prodej odkazů, ale koukám, že tento blogpost má přes 1000 slov, takže si pro vyhledávače “nelegální” způsoby vydělávání necháme na příště.

 

 

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

38 Replies to “Pojďme dát dohromady seznam nových reklamních systémů”

  1. Dá se považovat jako affiliate síť i uzavřená simplia.cz?
    Hodně CZ programů je také na cj.com.

  2. Drago, děkuji za seznam. eSpoluprace jsem nějak ani nechtěl zkoušet nezaujalo. Z ostatních ehub, WebExSys a Simplia generují málo konverzí – tak již moc nepropaguji. Rozhodně nejzajímavější je CJ.

    Uvažoval jsi o tom věnovat každému programu samostatný článek?

  3. eSpoluprace – velmi dlouha doba pro vyrizeni leadu (dva mesice neni neobvykle)

    Sworp.net – problemy s vyplatou jak na parkingu, affiliate imho vubec nefunguje neznam nikoho kdo by dostal jakoukoliv provizi, podle me ten system je podfuk (napr. provize z daukce.cz 100% nefunguje)

    Vetsinou je lepsi jednat primo s inzerentem, ktery si provozuje affil sam… Tyhle site, pokud nejsou profesionalne zvladnute znamenaji jen diru ve vasich provizich.

  4. A co přímo seznam všech affiliate programů rozdělených do kategorií? Bude?

    1. TukTuk: to je jeden z důvodů proč jsem tady udělal minifórum.

  5. Mate tu nekdo zkusenosti s Ferratum? Prijde mi, ze ted bud uplne prestali schvalovat provize nebo to kleslo na nejakych 5% schvalenych leadu. Slovenske Ferratum pritom stale dobre…

    jedu pres eSpolupraci

  6. Cestovní kancelář Alexandria rozjíždí nový affiliate program

    Zapojte se do partnerského programu

    http://affiliate.alexandria.cz/affiliates/signup.php#SignupForm

    Společnost Alexandria nabízí možnost zapojit Vaše webové stránky do partnerského programu na prodej zájezdů. Nabízíme provizi 3% z konečné ceny zájezdu a platnost cookie 90 dní.

    K dispozici je velké množství grafických bannerů (veškeré běžně používané formáty) a textové odkazy.

    CK Alexandria patří mezi největší české cestovní kanceláře, má k dispozici přes 30 poboček. V nabídce jsou hlavní evropské destinace, nejžádanější exotické země, zimní dovolená, poznávací zájezdy a letecké víkendy (eurovíkendy).

  7. Zapojte váš web do affiliate Semena-rostliny.cz – zahradnictví s největší nabídkou semen na trhu.

Comments are closed.