Tisíc a jedno MFAčko

Jsou jich stovky a není se kde před nimi schovat. Stále se o nich diskutuje a nechápavě jen kroutím hlavou jak tak jednoduché a primitivní počiny mohou vzbuzovat tolik zastání či nenávisti. Na druhou stranu vyplňují prázdný prostor, který je nutný zacelit, jinak by se BFU mohli dostat k něčemu zajímavému a pro ně možná i přínosnému.Na druhou stranu proč? Vždyť jsou někteří z nich spokojení a dokonce rádi poreferují svým známým. Odkazy tak vznikají spontánně, často jako výplod čistě negativní kampaně. Nelze je zastavit, protože každý den se setkáváme s dalšími…

Je až z podivem kolik času a propagační kapacity věnuje n@va tomuto seriálu. Tolik pozornosti snad neměla ani superstar. Čistě z marketingového hlediska stále přemýšlím co tím sleduje. Dospěl jsem dokonce až k dvěma konspiračním teoriím.

  1. Snaží se vytlačit ty zbytky BFU k internetu, kde v současnosti má převahu. To by jí umožnilo daleko efektivnější cílení reklamních kampaní a širší záběr na diváka. Přeci jen ne každý má čas sledovat svůj oblíbený pořad právě v ten konkrétní čas, kdy jej vysílá. Možnosti manipulace a zpětné vazby jsou na internetu daleko větší než u televize. Získat s předstihem nadvládu nad internetem by se v budoucnu mohlo proměnit v monopol.
  2. Seriál běží napříč celou Evropou. N@va pravidelně připomíná, že seriál pochází z Turecka. To chce vstoupit do EU. Možná je to způsob jak vylepšit PR Turecka před referendem o jeho vstupu do unie.

Obě dvě varianty jsou ale pořádně přitažené za vlasy a pravděpodobnější už bude že Američani nikdy nepřistáli na měsíci, anebo že existuje hvězdná brána. Takže se budeme řídit Occamovou břitvou (Pokud pro nějaký jev existuje vícero vysvětlení, je lépe upřednostňovat to nejméně komplikované.) a závěr bude, že v ČR je stále dostatek jednoduchých lidí, kterým stačí jednoduché příběhy se zdlouhavými dialogy, kde se vše děje tak jak se dít má a schopnosti paranormální predikce, zde má naprosto každý divák. Nic nepřekvapí, nic není nového. Na druhou stranu proč toho nevyužít? Když na tom mohou rýžovat televize a výrobci, tak proč ne webmástři?

6296 – to je číslo přesné shody ve vyhledávání na seznamu v největší špičce a to to teprve nedávno začalo.

0 – to je číslo počtu MFAček. Prakticky žádná konkurence na přesnou shodu. Budou vám konkurovat jen články v denících a velkých portálech. Žádný boj v rozšířené shodě.

Jsem zvědaví na bitvu, která se strhne o první posty. Ať už uděláte MFA, minisite, blog anebo wiki bude to slušný boj.

1000 a jedno MFAčko to je můj tip do konce té série…


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

14 Replies to “Tisíc a jedno MFAčko”

  1. Ono je celkom jednoduché, čo tým Nova sleduje. U nás tá telenovela ide každý večer na Markíze. No a z nepochopiteľných dôvodov valcuje konkurenciu. Má sledovanosť nad milión, už sa blíži k miliónu a pol. To je v našich končínách obrovké číslo, keď priemerne je cca 2,2-2,5 milióna divákov pri TV v pimetime. Je to podľa dní. Niekedy pri TV nebýva ani toľko divákov, ako teraz sleduje Tisíc a jednu noc.

  2. Přečetl jsem celý článek ale nikde jsem nezachytil o co se jedná. TV ani Novu totiž nesleduji, prozradíte mi to? :)

  3. Vůdce: Tobě to uniklo? Nemusíš ani sledovat Novu, prolezlo to všechny zpravodajský servery :)
    Prostě po dlouhé době telenovela na české TV :)
    Co sem se dočet na idnesu, tak je to o tom že dítě dostaně nějakou nemoc a jeho krásná mamča přemejšlí jestli dělat luxusní šlápotu aby vydělala na léčení :)

  4. Ja nechapu jak se ty lidi muzou na tu telenovelu divat, je to uplna blbost a oni na to davaj tolik reklam ze se ty lidi nechaj zblbnout a zacnou se na to divat. Ikdyz jak sem cetl na nova.cz tak se na to divaj jenom zensky a to jeste ty v pokrocilim veku. Jinak, docela zajimavej clanek :)

  5. Hvězdná brána existuje !
    Neberte mi iluze, nejlepší seriál, kde nebylo třeba moc přemýšlet a jen se kochat zpracováním, zápletkou a vtípky O’neilla :)

  6. Jinak nad MFA jsem přemýšlel cca před týdnem a také jsem si všiml, že nic zatím nikde není, ale nakonec jsem to zavrhl, jelikož jsem už asi lenivý. :)

    Potřeboval bych nějakou motivaci, vymysli Drago něco :P

  7. Ono je to tak, ze televizne programy sa zle monetizuju, preto mozno nie je bitka zatial. A co sa tyka serialu, je to hrozne aj tu na SK, je to uplne prehustene a spominaju to vsade kde mozu: v reklamach, telerane, v spravach, .. nechutne..

Comments are closed.