Premiové SMS v novém dražším kabátě

Popravdě teprve dneska jsem si všiml článek na Lupa.cz, kde se píše, že od listopadu bude možné posílat premium SMS v hodnotě až 600 CZK. To už zní opravdu zajímavě. Otázkou je kolik z toho zůstane poskytovali obsahu. Nedávno mi někdo nabízel službu premium SMS a z 99 CZK byla provize od 46 do 54 CZK  (podle operátora). Jaká bude provize u superdrahých SMS nedokážu odhadnout. Pokud máte nějaké info klidně postněte do diskuze.

Osobně si myslím, že rozšíření těchto drahých SMS bude záležet právě na provizi. Jinak budou dobré jen na automaticky generované nesmysli bez přidané hodnoty a podvody. Ze zneužití mám obavy, premium SMS jsou totiž automaticky zapnuté pro každého, přitom logicky by tato služba měla být spíše bonusem. Kvůli pár korunám se nevyplatilo vymýšlet nějaké čachry, ale pokud se toho teď chytnou organizované skupiny s vidinou zisku v řádech stovek tisíc tak se superdrahé SMS stanou synonymem pro podvod a to by byla opravdu velká škoda.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

18 Replies to “Premiové SMS v novém dražším kabátě”

  1. Sdílím obavu ze zneužití. Nějak mně ani nenapadá smysluplné využití téhle služby.

  2. No právě jestli třeba bude zisk i nad % úrovní dnešních premium sms, které se pohybují dnes kolem 50-60% a to např.: 70% tak ze 600 Kč bude mít 420 Kč a 180 Kč nechá operátorovi a provozovateli, takže si myslím, že je to stejně nepoužitelné a je lepší provádět platbu převodem nebo platbu kartou, paypal apod. takže opravdu tohle bude spíše na podvody a pro lidi co si prostě nevšimnou apod., ale že by se tím platila nějaká regulérní služba či nějaký výrobek to si nemyslím, jelikož by se majitel sám obíral o peníze. Nemám pravdu ?

  3. Oni si tohle operátoři pohlídají a nenechají na tom spustit kdejakou službu. Jejich provize tipuju někde kolem 15% jako u sms služeb na číslech začínajících 902.

    Využití vidím třeba v online nákupu vstupenek, downloadů nebo různých kupónů a podle těch provizí možná i nějaké to hmotné zboží.

  4. Mám pocit, že tam je (podle článku na Novinkách) horní hranice za sms dokonce 950, nebo 990 kč

  5. Obávam sa, že to zneužívané bude.
    Pár krát mi na mobil došla správa Zavolajte na toto číslo, je to súrne – 0900**** proste audiotextové číslo. Som zvedavý aké podvody budú, keď provízia nebude v radoch korún/centov ale v radoch stokorún.

    Z hľadiska možností zapojenia do e-shopu v tom nevidím žiadne klady. Existuje dosť možností na platbu predom a žiadna z nich si neúčtuje také poplatky, ako práve SMS.
    BÚ zaléží od banky, Paypal niečo okolo 3,5%, platobná karta tiež a SMS okolo 50 percent.

  6. …tento komentár potom kľudne vymaž, len som chcel, že mi blog načíta asi 30-40 sekúnd kvôli static.ak.fbcdn.net (prehliadač píše Čaká sa na static.ak.fbcdn.net).

    Podľa Google to patrí k Facebook tlačidlám a aplikáciám.

    1. rawat: teď jsem zrovna aktualizoval cely WP možná to bylo tím. Pokud to dělá stále, nebo více lidem tak to dám pryč.

  7. Mal som podobný problém. Vyriešiť sa to dá veľmi ľahko. Hoď si ikonku Facebooku k sebe, nech sa nenačítava z externého zdroja.
    Ja som tak spravil v e-shope a načítanie bolo hneď ako má byť.

  8. to Wojtik “Oni si tohle operátoři pohlídají a nenechají na tom spustit kdejakou službu.”: v tom článku na novinkách co jsem vzpomínal bylo, že zatím to má schválené jediná firma, nějaká společnost z Hradce Králové co “poskytuje” nebankovní půjčky… tak asi tak…

  9. Já si teda nedovedu představit, že platím skrz SMS nějakou službu za 600Kč. Ostatně já celkově SMS téměř nepoužívám, zvlášť když existují komunikační prostředky zdarma.
    Když vidím reklamy na tuším adiddas, jak po najeti na web je malým písmem napsáno, že se jedná o jakési předplatné ( několik SMS za 99Kč), tak nevidím reálný význam této novinky.

  10. Facebook mi načítání stránek taky zpomaluje, ale to jsem vyřešil přidáním facebooku a všech jejich ostatních domén do adblocku a mám klid. 90% stránek fičí o 60% rychleji :)

    Jinak SMSky za 600 a hovory za 1000 kč (bez ohledu na délku hovoru) jsou přímo určeny na podvody, nic jiného.
    Už jen to, že první drahé číslo bylo přiděleno společnosti “nabízející” půjčky po telefonu mluví za vše.

  11. Majkl: Já tam smysl vidím (platby za lístky např.), ale spíš jde o to, aby se to nebáli lidi použít kvůli možnému strachu z podvodů. Ostatně ty už byly v téhle diskuzi párkrát zmíněné.

  12. Kontrola ze strany operátorů je k ničemu. Každý si logicky udělá seriózní službu, která kontrolou projde.

    To, že se cena pozná podle čísla všichni dobře ví. Tady je to ale dost jiné (desetinásobek).

    A jak už jsem psal, přidělení čísla živnostníkovi, který “poskytuje” půjčky po telefonu a který na webu napíše, že cena hovoru je jen 99 Kč, když ve skutečnosti bude stát 990 Kč. No nejsou náhody, ani omyly. To je regulérní příprava na podvod.

  13. Každá služba bude kontrolována operátory. Nevýhodou je to, že kdokoliv může napsat text odešlete SMS ve tvaru.. aniž by sám z toho měl provizi, ale napáleného uživatele bude poté pálit faktura od operátora.

    Bylo by dobré aby zákazníci měli povědomí o těchto platbách a předem dokázali určit kolik jaká SMS stojí. Pozná se to podle čísla.

    Výhodou platby přes SMS je, že danou službu můžete mít ihned do 1 minuty.

  14. “Výhodou platby přes SMS je, že danou službu můžete mít ihned do 1 minuty.” – no tak to mám snad i po platbě kartou, paypalem …

  15. Já jsem něco podobnýho sháněl pro fotobanku, ale provize 40-50% – to se s prominutím pomátli! Možná bychom se mohli bavit o 10-15%, víc ani ťuk. Ve chvíli kdy já beru 40% z ceny prodané fotky, nemůžu logicky nechat 40% operátorovi.

    Uvažoval jsem o tom z jediného důvodu – běžný koncový klient typu fyzická osoba nebo OSVČ bez problému zaplatí kartou a dost často už mají i paypal – ovšem naše přitroulé redakce časopisů ještě neobjevily takové kouzlo a vzhledem k zoufalé platební morálce moc nejsem ochoten jim něco dávat na fakturu. Kradou všichni včetně prestižních redakcí. Takže pokud něco chtějí ihned a já jim to nechci dát na fakturu, jediná věc jak to udělat je vybrakovat služebnímu telefonu kredit a pak ať si to interně řeší jak chtějí. Pokuď bude ovšem taková služba mít přirážku 40-50% k celkové ceně, pak adiós…

Comments are closed.