Co jsou Twitter Okamžiky

Včera jsem si všiml, že na Twitter přibylo do menu vedle Seznamů Okamžiky (anglicky Moments). V podstatě se jedná o nástroj, pomocí kterého můžete pospojovat více tweetů dohromady a vytvořit tak vlastní časovou osů. Tweety přitom nemusí být jen vaše. S trochou snahy lze takto udělat reportáž, brožurku anebo návod s tipy.

Alespoň prozatím mi tato nová funkce připadá celkem náročná v porovnání se zbytkem toho co Twitter umí. Twitter je totiž o rychlosti, možná až o bezmyšlenkovitém sdílení informací, kde je důležitá právě rychlost. Twitter okamžiky na rozdíl od toho vyžadují pečlivé vybírání a třídění informací.

Jak už jsem psal Twitter Okamžik vytvoříte poskládáním už existujících Tweetů. Následně k němu přidáte 2 obrázky. Jeden pro mobilní telefony a druhý pro desktopovou verzi aplikace. Dále krátký popis v délce 140 znaků. Na rozdíl od tweetů jej však lze upravit, stejně tak i obrázky. Když chcete Twitter okamžik aktualizovat prostě přidáte či smažete některé tweety, které jsou jeho součástí.

Jakmile jste s výsledkem spokojeni prostě celý Okamžik tweetnete na svou časovou osu. Twitter pro něj připraví šablonu v podobě:

⚡ “Název Okamžiku”

Můžete jej libovolně upravit, šablonu není nutné dodržet. Samozřejmě fungují i hashtagy. Výsledkem je speciální karta:

twitter-okamzik

Chce si to tedy dát pozor na velikosti obrázku. Podle ořezávání to vypadá, že je celý koncept připraven na mobilní telefony s fotkami na výšku.

Výsledný Okamžik vložený na stránku pak vypadá následovně (když najedete do pravého horního rohu jednotlivých tweetů můžete je “lajknout”):

 

Jak je vidět dal by tento nástroj v pohodě použít pro rychlé vytváření souhrnných zpráv na i na webu. Bohužel vyhledávače to samozřejmě neuvidí :)

A tady je ještě odkaz na originál přímo na Twitter.

Závěr

No uvidíme jak to bude Twitter propagovat. Své využití to určitě mít bude. Umím si to představit pro konference, rozdělení tweetů podle kategorií u značky (například produkty, novinky, recenze) a samozřejmě sledování zpráv v přímém přenosu. Pokud se o třídění a výběr bude starat člověk a ne automat určitě bude dosaženo daleko lepších výsledků než u konkurenčního Facebook.

Tak co říkáte na Twitter Okamžiky?


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup