Letní pohodová akce E-shop víkend 2016 se blíží

Když mi dnes dorazila na email tisková zpráva k akci E-shop víkend 2016, tak jsem nostalgicky s úsměvem zavzpomínal na minulý rok. Tohle je totiž tak trochu jiná akce, která se nedá srovnávat s ničím jiným co se běžně koná. Je to takový offline festival pro všechny ajťáky, kteří si sem jdou užít pohodový víkend.

Barcampový styl akce

Konference jsem vždy bral jako místo, kam se jdete něco nového dozvědět. Pak jsem v rámci pracovních povinností navštívil BarCamp a zjistil, že mohou být i zábavné a fakt si je užijete. Všude je spousta zajímavých věcí k vidění a vyzkoušení, sponzoři akcí zde mají své stánky a ochotně s vámi o všem diskutují. Networking je na každém kroku. Minulý E-shop víkend byl v tomto ještě o trochu dál, díky své festivalové atmosféře, ale o tom až dál.

Jedna ze zajímavostí barcampů je, že si přednášku může vypsat každý a účastníci pak hlasují koho chtějí vidět. Každý se tak podílí na tvorbě programu. Zároveň je akce otevřená pro nové tváře i prezentace služeb. E-shop víkend v tomto nebude jiný. V jednom ze dvou sálů může být i ta vaše. Stačí si jí vypsat na eshopvikend.cz#vypsane-prednasky. V druhém sále pak bude organizátory připravený program.

Mimo přednášek budou probíhat i workshopy. Tento rok je jich plánováno hned 12, rozdělených do tří bloků na dva dny.

310720152306-barcamp-konference
Minulý E-shop víkend připomínal spíše oblíbený BarCamp, jen tak nějak více festivalově.

Offline festival nejen pro ajťáky

Minulý rok přirovnalo spousta lidí E-shop víkend k festivalu, protože velká část probíhala venku. Navíc na které jiné konferenci si můžete přímo v areálu, kousek od přednáškového sálu postavit stan? Networking nabral nových pohodových rozměrů. Každý si mohl pokecat s každým, uvolněná atmosféra byla neuvěřitelná.  Letos to nebude jiné. Vlastně bude to lepší, protože spousta návštěvníků už ví do čeho jde. Bude se grilovat, zpívat u ohně a samozřejmě popíjet se známými tvářemi českého a slovenského internetu :)

Svěží vzduch přeje networkingu!
Svěží vzduch přeje networkingu!

Doprovodný program

Minulý rok jsme mohli navštívit SvětBot, kde jsme zjistili tak funguje e-shop jednoho z pořadatelů. Celá exkurze byla velice poučná zvláště pro ty z nás kteří e-shop nemají. Honza Kalianko poctivě odpovídal na všechny otázky. Pro velký úspěch se bude exkurze opakovat i tento rok. Doporučuji všem, kdo o e-shopu uvažují.

Tento rok přibude exkurze do datacentra Wedos, který se stal generálním partnerem akce. Podíváte se tak do bývalého krytu civilní obrany, kde sídlí jedna z největších hostingových společností v Česku. K vidění bude i prototyp vany, kde se chladí servery v olejové lázni.

Návštěvníci E-shop víkend 2016 se budou z blízka moc podívat na servery chlazené v olejové lázni v rámci exkurze datacentra Wedos.
Návštěvníci E-shop víkend 2016 se budou z blízka moc podívat na servery chlazené v olejové lázni v rámci exkurze datacentra Wedos.

Další exkurze bude do jaderné elektrárny Temelín. Jedná se o zážitek na celý život. Chladící věže jsou něco majestátního, až nebudete věřit, že něco takového dokáže postavit člověk.

Mimo tohohle všeho, zde budou sponzoři akce se svými stánky. Budete se jich moct zeptat na cokoliv a večer s nimi třeba i popít :)

Kdy a kde

  • Akce se bude konat ve Vodňanech (ano to je to město kde se vyrábí ta známá kuřata). Areál Blanice.
  • Termín konání 30. – 31. července 2016 (sobota – neděle). Ovšem doprovodný program začíná už v pátek.
  • Počet účastníků s kterými se budete moct seznámit 300 – 400.
  • Počet přednášek: 20
  • Počet workshopů: 12
  • Cena: 199 CZK (workshopy se platí samostatně)
  • Ubytování: v areálu ve stanu, internát, penzio atd. Místa je tam dost.

K ubytování jedna rada z minulého roku. Internát je hezká vzpomínka na studium na střední se vším všudy, ale ujistěte se že na to už nejste staří ;) Doporučuji rychle zamluvit ubytování přímo v areálu, dokud jsou ještě volná místa. Jinak samozřejmě pokud si to chcete užít naplno tak volte stan.

Více informací se dozvíte na stránkách eshopvikend.cz.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup