Jak vydělávají WordPress šablony

WordPress je nejpoužívanější redakční systém na světě. Různé zdroje uvádí, že jej používá 23 – 24 procent všech stránek na internetu. A to je už celkem hodně. Člověk by řekl že i když se jedná o open source, musí se kolem něj točit obrovské peníze. A taky že jo.

Společnost Envato, která stojí za dvěma obchody se šablonami ThemeForest a CodeCanyon, pravidelně zveřejňuje různá motivační čísla. Například, že téměř polovina ze všech prodávaných šablon vydělala alespoň 1K USD, 25 % dokonce přes 2K USD, 15% přes 5K USD, 7% přes 7,5K USD a 5 % nejlepších přesáhne laťku 10K USD. Jedná se o výdělky v průměru na jeden měsíc! Pouze 4 % šablon vydělalo méně jak 1K USD.

Autorů, kteří vydělali přes jeden milion dolarů je zatím celkem 31, ale společnost Envato počítá, že další brzo přibudou. Na blogu Evanto v sekci milestones (milníky), si můžete přečíst příběhy slavných a další motivační články, které mohou inspirovat zvláště nové autory. Takže pokud přemýšlíte čím budete až vyrostete, zkuste pouvažovat nad kariérou tvůrce WordPress šablon :)

Zajímavá je i poptávka klientů. 79 % všech šablon je označeno jako responzivní a podílejí se na výdělcích z 93 %. Tedy trend současného designu je jasný. Peníze jsou v šablonách, které se dokáží přizpůsobit.

WordPress může být všechno. Například i eshop. Nejrozšířenější plugin, který promění váš redakční systém v internetový obchod je WooCommerce. 25 % šablon tvrdí, že je s ním kompatibilní a právě tyto šablony dělají 50 % obratu.

Z hledání na ThemeForest vyplývá, že 70 % lidí chce tématickou šablonu. 80 % hledání na CodeCanyon ukazuje, že zákazníci chtějí specifické funkcionality (slidery, formuláře, kalendáře). Pokud je silná stránka vaší šablony, některá z těchto funkcionalit, tak doporučují prodejci z Envanto zakomponovat její pojmenování přímo do názvu šablony.

Pokud někdo prodáváte WordPress šablony přes výše uvedené systémy, tak se určitě podělte o zkušenosti :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

7 Replies to “Jak vydělávají WordPress šablony”

  1. Někde na moz jsem zahlédl v komentářích před měsícem zmínku, že Bing po svém posledním build updatu vyhledávacího algoritmu přestal mít wordpress v lásce, resp. někdo tam údajně měl PBNko s tisícovkou webů pro blackhat cílený právě na Bing a nějak mu to celé sestřelil, vedlo toho měl prý druhou tisícovku webů postavených na jiném cmsku na stejný účel a bez penalizace, takže je otázkou, jestli za to může WP, nebo něco jiného :D

  2. Můžu se zeptat na zdroj informací pro tento článek? Přijdou mi ty výdělky trochu nereálné “polovina ze všech prodávaných šablon vydělala alespoň 1K USD …. Jedná se o výdělky v průměru na jeden měsíc”. řekl bych, že se tam vloudila chyba při překladu (v této oblasti se docela pohybuji, takže mám o výdělcích docela přehled).

  3. Zajímavá by byla i statistika affiláků, kteří se na šablony zaměřují. Pamatuji si jeden affil web, který se tak dva roky zpátky prodal za cca 120 000 USD.

  4. No, na škole jsem měl na hodinách grafiky asi dávat větší pozor :D Ale jak někdo už psal, ty výdělky mi též přijdou nereálné…

Comments are closed.