Twitter posiluje spolupráci s vyhledávači

Twitter se rozhodl více spolupracovat s vyhledávači a to prostřednictvím hashtagů. Více jak 50 tisíc stránek s hashtagy je upraveno aby bylo více SEO přátelské. Tyto stránky jsou speciálně kompilované, aby ukázaly co dokáže Twitter nabídnout pro registrované uživatelé a o čem vlastně služba je, tedy agregování informací. Na tuto spolupráci kývl jak Google tak i Bing.

Například když zadáte do Google hastag #wordpress uvidíte na prvním místě výsledky z Twitter. Pokud by Google hashtag nebral jako hasthag tak se tam zobrazí domovská stránka pro WordPress – wordpress.org.

Jak je vidět hashtag #WordPress vyhledávač rozlišuje a dává mu pro stránky Twitter patřičnou prioritu a to i v porovnání se stránkou wordpress.org
Jak je vidět hashtag #WordPress vyhledávač rozlišuje a dává mu pro stránky Twitter patřičnou prioritu a to i v porovnání se stránkou wordpress.org

A jak taková speciálně upravená stránka pro nepřihlášeného uživatele vypadá?

Ukázka stránky s hashtag #WordPress kterou uvidí nepřihlášený uživatel.
Ukázka stránky s hashtag #WordPress kterou uvidí nepřihlášený uživatel.

Jak je vidět Twitter se ukazuje v plné síle a nabízí ověřené uživatelské účty a přehled nejaktuálnějších novinek k hashtagu #WordPress. Prostě chce v plné síle ukázat co může novým uživatelům nabídnout. Popravdě spíše se cílí na aktuální trendy, kde toho umí Twitter opravdu hodně nabídnout, ale pro demonstraci jsem zvolil WordPress.

Ve výsledku tak může být spokojený jak vyhledávače, tak i Twitter. Ostatně kdo zadává do vyhledávače hashtagy tak je jasné, co hledá a popravdě ne moc ostatních zdrojů toho dokáže nabídnout tolik co právě Twitter.

Na Twitter má samozřejmě tato spolupráce výrazný dopad. Návštěvnost takzvaných nepřihlášených uživatelů vzrostla na 75 milionů za měsíc. To jsou v podstatě nový potenciální uživatelé pro, odvážím se říct, nejlepší informační sociální síť na světě.

Co se týká spolupráce mezi Google a Twitter tak tak už dříve fungovala, ale skončila neočekáváně v roce 2011.

Závěr

A co bychom si z toho měli odnést? Hlavně se nebojte používat hashtagy. Ideální je jeden, maximálně dva. Vyplatí se používat prakticky vždy. Ať už píšete o aktuálních trendech anebo jen chcete označit post. Pokud chcete vytváře hashtagy se skloňováním a časováním tak je fajn použít neviditelnou mezeru. Pro její vytvoření můžete použít jednoduchý nástroj, který jsem kdysi udělal.

Zdroje

Pro více informací si můžete přečíst následující zdroje.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup