Google vydal vlastní WordPress plugin pro AdSense

neutral-conflicting-emotionsV únorovém emailovém zpravodaji AdSense byla zajímavá novinka. Google vydal vlastní plugin pro WordPress, pomocí kterého chce ulehčit implementaci reklamy. Plugin je ve verzi beta a lze si jej stáhnout přímo z databáze pluginů na stránkách wordpress.org.

Mimo vkládání reklam umí i propojit web s Google Webmaster Tools, což usnadní hlavně autorizaci lidem, kteří neumí vložit kus kódu do šablony anebo nahrát soubor přes fpt do adresáře s webem.

Celý proces konfigurace je velice jednoduchý.  V podstatě jen kliknete na jedno tlačítko a je hotovo (nezapomeňte se předtím přihlásit do vašeho Google účtu).

Co se týká vkládání reklam AdSense do šablony, tak je to opravdu jednoduché. Prostě si vyberete jedno z navržených míst:

google-plugin-pridani-reklamy-1

a nastavíte jaký druh reklamy se má do stránky vložit.

google-plugin-pridani-reklamy-2

Nutno podotknout, že minimálně u základní šablon dokáže vložit reklamu opravdu kamkoliv. Takže se nemusíte například trápit s pozicováním reklamy pod nadpis, do diskuze pod článkem anebo záhlaví stránky. To vše bez nutnosti editovat šablonu. Vše děláte vizuálně. Navíc umožňuje náhled reklam, což je u zřizování ploch na novém webu problém, protože trvá i několik desítek minut, než se začne reklama zobrazovat.

Podle často kladených otázek umí plugin řešit i problém responzivního designu reklam pro mobilní zařízení. Což se v dnešní době určitě bude hodit.

Závěr

Vkládání reklam do WordPress je zase o něco jednodušší, spíš o dost. Moc možností nastavení vlastně ani nemáte. Vše je vyrobeno pro BFU. Účel je jasný. Usnadnit implementaci AdSense každému a zároveň autorizovat, co možná největší množství webů.

Ještě by to chtělo zavést možnost propojit weby s Google plus v rámci authorship a je hotovo. Google bude vědět, co kdo vlastní a provozuje. Pokud by mi to pomohlo v SERP tak proč ne :)


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

10 Replies to “Google vydal vlastní WordPress plugin pro AdSense”

  1. To je určitě dobrá zpráva, hlavně je vidět, že se snaží podpořit publishery využívající Adsense.

  2. Všechno dobrý, jen nějak nemohu zkousnout to, co se píše na konci. Že Google vše ví…

  3. Proc to dela Google? Rozhodne ne pro BFU (ackoliv se to tak tvari), ale hlavne pro sebe. Ma daleko vetsi provizi z reklamy nez blogger, ktery reklamni pozici nabidne.

  4. Jasne ze si to spocitali, ale jeste musi bfu oslovit, ze neco takoveho vubec existuje.

  5. Proč ne? Protože pokud mám authorship, analytics, GWT a Adsense, má Google zcela 100 % informace o mém webu. V podstatě mě svými službami drží v šachu. Díky Adsense a penalizacím v SERP mě může neustále držet v šachu a manipulovat kam potřebuje. Google se změnil ve velice nebezpečný monopol a byť jejich některé služby používám, nepoužiju ani jednu, kterou nebudu muset. Nelíbí se mi vývoj v posledních letech a nárůst reklamy, šťourání v soukromí a nátlak na G+, authorship a další velmi pochybné praktiky.

  6. Otázka je kolik reálně mu to informací přinese. Přeci jen, dnes už naprosto každý premiová šablona má svoji ads sekci. A lidí používájící výchozí šablonu nebude zas tak moc. Nicméně určitě na tom vydělá, udělat plugin je práce na max. pár desítek člověkohodin a tak je spíše otázka jaký typ uživatelů google získá.

  7. Plugin zajímavý, jistě neznalým lidem pomůže vhodně a snadno umístit reklamu. Ale ten poslední odstavec trefný… krom toho se snažím, nemít v instalaci zbytečné pluginy – i když to se mi poslední dobou daří čím dál méně a ztrácím nad často nad nainstalovanými věcmi kontrolu :D

  8. Plugin jsem už zkoušel na doinstalované šabloně a u některých typů stránek, které lze v pluginu vybrat, nelze vybrat všechny potřebné pozice reklamy. Dále je problém, že nelze pomocí pluginu nastavovat barvy reklamy a do AdSense to každou reklamu vygeneruje zvlášť s názvem Guid, takže se v tom při větším počtu reklam už nevyznáte.

  9. Tak ja nevim .. Po nejakem tom casu testovani se vracim zpet ke klasickemu vkladani reklam pres editor sablony nebo ke staremu Easy Adsense :D Nechapu, proc nejde v rozhrani nastavit barvy, pismo, velikost atd. Nejsou k dispozici vsechny plochy. Je to skoda, protoze ta jednoduchost umistovani je super.

Comments are closed.