Doménový koš pro Black Hat SEO

black-hat-seo-renegadePřiznám se, že moc času na testování black hat SEO jsem teď neměl. Vlastně jsem skončil u budování základu pyramidy. Z plánovaných 9 základních kamenů T2 zatím oba fungují a jsou indexovány (10 a 12 článků). Teoreticky jsem manuálně schopný vytvořit takovéto základní kameny zhruba za 5 minut jeden. Vše ručně, bez použití skriptu. Automatika by to zkrátila na 5 vteřin :)

Musím říct, že mě tedy docela zamrazilo, když nad tím tak přemýšlím. I když nemají prakticky žádné měřitelné hodnoty v GWT by byly vidět. Jakmile nasbírám nějaký čas chuť chci udělat ještě jeden a pak všechny tři prohnat přes SEOmaty. Tam v podstatě stačí jen “pingnout” a máte zpětný odkaz. Sice obrovský balast, ale jestli naberou nějaké měřitelné hodnoty, tak to bude sranda.

V každém případě dnes jsem chtěl psát něco o základních problémech, na které jsem narazil. Nejde ani tak o problémy jako spíše myšlení. Pokud se chcete věnovat BHS brzo zjistíte, že to rozhodně není levná záležitost. Zatímco si umím představit úplně v pohodě, dělat white hat SEO/gray hat SEO prakticky s nulovými náklady (dobře kdo to chce dělat pořádně musí už něco mít v rukávu), tak u black hatu to je velice neefektivní. Všechny tutoriály, rady a návody směřují k různým placeným věcem. Kdo v BHS nechce investovat, tak prakticky nemá šanci.

BHS je také daleko náročnější na technické znalosti. U WHS si umím představit markeťáka se základními znalostmi, jak poměrně slušně dokáže odvést svou práci. Přeci jen dostane nějaký rozpočet, za který udělá propagaci. Výsledkem jsou zpětné odkazy, návštěvnost a lepší pozice (minimálně krátkodobě). U BHS je to náročnější. Je vyžadována pokročilá znalost fungování internetu a minimálně základní technické znalosti ohledně domén, webhostingu a serverů.

Příkladem budiž doménový koš.

Doménový koš

První na co jsem narazil, byla potřeba velkého množství emailů. Většina placených nástrojů vám umožňuje automaticky zřídit, ke každé registraci samostatnou emailovou schránku. Kdo používáte akismet tak se schválně koukněte do spam složky. Náhodně poskládané názvy emailů s jmen, příjmení a vygenerovaných čísel na emailových službách, které jsou zdarma.

Zdálo by se to jako vyřešené. Jenomže tyto služby už většina protispamových robotů zná a chová se k nim nedůvěřivě. Pokud pomineme komentářový spam, kde je nutné zakoupit si i proxy IP, tak tu máme třeba automatické účty na sociálních sítích. Tam zkusíte registrovat gmail a objeví se vám ověřování přes telefon. To už není žádná sranda.

Já například plánuji výrobu většího množství automatických účtů, které prověří pojem “social rank” ;)

Právě kvůli nim je potřeba mít emaily na vlastních doménách. Co si budeme říkat, většina z nás má větší množství domén, pro případ, že je v budoucnosti vydevelopujeme. Mě se některé hromadí už 3 roky :)

Tak proč je nevyužít? Většina registrátorů, dokáže u domén zřídit takzvaný doménový koš. Jedná se službu, která všechny emaily směřující na doménu přesměruje na nějaký váš centrální email a je jedno jestli je to cokoliv@domena.tld anebo cokoliv-cokoliv@domena.tld. Teoreticky tak máte během okamžiku neomezené množství emailových adres. Pro ověření účtu je v konečném důsledku potřeba jen kliknout na odkaz. Je jedno jestli si jej zkopírujete a vložíte do adresního řádku anebo na něj kliknete. Zatím jsem s tím neměl problém u Twitter ani Facebook.

Závěr

Ačkoliv jsou výše získané zkušenosti spíše banalitou. Myslím si, že je důležité se o ně podělit. Emaily rozhodně budete pro BHS potřebovat. Hodně emailů. BHS se totiž dělá v neuvěřitelných číslech.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu navždy pod tímto článkem jen za 100 Kč
Zobrazit formulář pro nákup

3 Replies to “Doménový koš pro Black Hat SEO”

  1. s tým overovaním účtov sa to da urobiť aj tak, že si nakúpite sim karty napriklad tesco mobile za pár € a potom už iba overujete a overujete :)

  2. Neviem si predstaviť mať na stole desať šuntových mobilov s piatimi rôznymi nabíjačkami a do nich meniť desiatky SIM :D

Comments are closed.